Angriber vraget: Udtager dem, der har fortjent det

Jens Berthel Askou havde siet Nicolai Brock-Madsen helt fra kamptruppen søndag. Cheftræneren udtager kun spillere, der har fortjent det, siger han.

AC Horsens er med afstand det mindst målfarlige hold i Superligaen, så i søndagens opgør mod SønderjyskE havde cheftræner Jens Berthel Askou valgt at blande kortene i front. Det betød blandt andet, at Nicolai Brock-Madsen slet ikke var i kamptruppen. Over for Horsens Folkeblad forklarer træneren sit valg.

Han begrunder det netop med, at holdet ikke har scoret mange mål, og at Brock-Madsen efter to ligamål i denne sæson ikke har haft den fornødne skarphed. Derfor gav han chancen til Muamer Brajanac og Lirim Qamili i angrebet, mens Casper Tengstedt kom ind undervejs.

- Vi har ledt efter skarphed og effektivitet i front, og det fik vi fra Casper Tengstedt. Jeg udtager kun spillere, der har fortjent det ved at præstere til kampe eller på træningsbanen over en længere periode, eller hvis de gør sig særligt bemærket, siger Askou til Horsens Folkeblad.

Tengstedt afløste Brajanac efter en lille times spilletid ved stillingen 2-0 til SønderjyskE. Et kvarter senere var AC Horsens foran 3-2; først scorede James Gomez, og så lavede Tengstedt to mål på lidt over et minut. Det var hans to første i Superliga i denne sæson.

Dermed vendte kampen på hovedet, og da Horsens holdt stand resten af kampen, fik holdet en tiltrængt sejr. Det har dog stadig 12 point op til Vejle Boldklub på den rette side af nedrykningsstregen.

12 point er netop Horsens' samlede pointantal for hele sæsonen, så det bliver svært for holdet at overleve. Men målhelten Casper Tengstedt tror på det, som han forklarer her.