Video : Tipsbladet
Superliga

Arek Onyszko: Han er Superligaens bedste målmand

Superliga-legenden Arek Onyszko er ikke i tvivl om, hvem der er den bedste målvogter i Danmarks øverste fodboldrække.

Hvis der er noget Polen er god til, så er det at udvikle målmænd.

Bartłomiej Drągowski, Wojciech Szczęsny, Łukasz Skorupski, Marcin Bulka, Łukasz Fabiański og Superligaens egen Kamil Grabara er et udpluk af nogle af de målmænd, som lige nu spiller på et højt internationalt niveau.

Det skaber selvsagt konkurrence om pladserne på landsholdet, hvor Wojciech Szczęsny gennem mange år har siddet tungt på positionen som førstekeeper. Men hvem der skal udgøre resten af Polens målmandsteam er til evig debat.

Ifølge den tidligere Superliga-målmand Arkadiusz Onyszko, består hans trio af Szczęsny, Skorupski og Bułka, men i fremtiden vil han pege på FC Københavns polske målvogter Kamil Grabara som en fast del af landsholdet.

- De naturlige kandidater er Bułka og Grabara. De gør det begge godt i denne sæson. Marcin viser sin klasse i den franske liga. Kamil gør det godt i Champions League og er den bedste målmand i Superligaen, siger han i et interview med TVP Sport.

Kamil Grabara står indtil videre noteret for en enkelt polsk landskamp tilbage i foråret 2022. Dengang hed træneren Czeslaw Michniewicz, men siden er der sket en del på sidelinjen, hvor Fernando Santos og siden Michal Probierz har taget over.

Faktisk kaldte Fernando Santos Kamil Grabara ind til en samling sidste år, men her var han tvunget til at blive hjemme på grund af en kontrol af den ansigtsskade, som gør, at han bærer maske til hver kamp.

- Hør her, det er ikke op til mig at sætte mig selv på det polske landshold. Jeg kan altid leve med det faktum, at der åbenbart er bedre målmænd end mig. Det har jeg det absolut fint med. En dag, når jeg er god nok, så kan det være, at jeg bliver udtaget til landsholdet, sagde Kamil Grabara til Viaplay sidste år.

Flere polske eksperter, journalister og kommentatorer har dog undret sig over de konstante fravalg af FCK-keeperen, men det er selvsagt ikke dem, der udtager landsholdet.

Det gør Michal Probierz, der skal forsøge at kvalificere Polen til EM. De skal spille playoff-kampe om at sikre sig en af de sidste billetter til slutrunden. Vinder de over Estland senere på måneden, møder man vinderen af Wales og Finland om en EM-billet.