Video : Tipsbladet
Premier League

Arsenal pligtsejrer og overtager førsteplads

Leandro Trossard og Martin Ødegaard stod for målene, da Arsenal på udebane vandt 2-0 over Wolverhampton.

Uden at spille sig helt ud gjorde Arsenal lørdag aften, hvad der var nødvendigt, da Wolverhampton på udebane blev besejret med 2-0 i den engelske Premier League.

Med sejren overtager London-klubben duksepladsen i Premier League med 74 point. Manchester City er et enkelt point efter, men har en kamp i hånden.

Arsenal skulle forsøge at rejse sig oven på midtugens skuffelse, hvor holdet onsdag røg ud af Champions League-kvartfinalen efter et nederlag til tyske Bayern München.

At det kun var tre dage siden, at London-klubben spillede en hård og intens kamp i Tyskland, ændrede ikke på, at træner Mikel Arteta stillede i stærkeste opstilling.

Det kunne ses fra kampens start, hvor Arsenal satte sig på begivenhederne.

I store perioder var Wolverhampton-spillerne trykket langt tilbage på egen banehalvdel. Gæsterne manglede dog den sidste kreativitet for at skabe de store chancer.

Ud af ingenting var Wolverhampton dog tættest på kampens første scoring.

Efter en halv time brød Joao Gomes igennem Arsenals venstre forsvarsside og afsluttede fra nært hold på David Raya, der i målet diskede op med en god refleks og slog bolden ind på stolpen.

Lige op til pausen lykkedes det Arsenal at få hul på bylden. Midtbanekreatøren Leandro Trossard var først over en løs bold i Wolverhampton-feltet, og sparkede den helt op i målhjørnet.

I anden halvleg fortsatte Arsenal det tunge pres på hjemmeholdet.

Som tilfældet var i størstedelen af første halvleg manglede topholdet dog den sidste skarphed, når angrebene skulle færdiggøres.

Wolverhampton formåede aldrig at presse på for et udlignende mål, og i stedet lukkede gæsternes anfører, Martin Ødegaard, opgøret dybt inde i tillægstiden.

Med nederlaget er Wolverhampton at finde på en solid 11.-plads med 43 point og kan hverken nå europæisk fodbold eller komme i nedrykningsfare.

/ritzau/