Video : Tipsbladet
Premier League

Arsenal-træner håber på hjælp i titelræset

Mikel Arteta skal bruge en hjælpende hånd fra David Moyes og West Ham, når Arsenal søndag jagter mesterskabet.

Da Mikel Arteta i sin aktive karriere kom til engelsk fodbold, var det David Moyes, der i Everton hjalp spanieren med at bryde igennem i Premier League.

Siden er Mikel Arteta blevet en succesfuld træner hos Arsenal, og nu har han igen brug for hjælp fra sin gamle læremester.

Søndag bliver Premier League afgjort, og hvis Mikel Arteta skal føre Arsenal til trofæet, så skal David Moyes som træner for West Ham sørge for at snuppe point fra Manchester City.

- David Moyes har været en afgørende og vigtig figur i min karriere. Ikke bare som fodboldspiller, men også som menneske. Hvis han kan hjælpe os med at opfylde vores og min personlige drøm om at vinde Premier League, vil det være utroligt.

- Så vil han i hvert fald altid have en plads i min hukommelse. Det er helt sikkert, siger Mikel Arteta på pressemødet forud for søndagens sidste spillerunde.

Arsenal er to point efter Manchester City og er derfor tvunget til sejr over Everton i sidste spillerunde for at vinde Premier League.

Klubben har dog en bedre målscore end Manchester City. Derfor er uafgjort ikke nok for Manchester City, hvis ellers Arsenal slår Everton.

Derfor er Mikel Arteta heller ikke pessimist.

- Det er en af de største uger for mange af os. Det er virkelig spændende, og vi kan ikke vente. Vi er meget optimistiske.

- Drømmen er i live, og vi skal bare spille som i alle andre uger. Vi skal vinde, og så skal vi håbe, at West Ham hjælper os, siger Arteta.

Alle kampe i Premier League bliver sparket i gang søndag eftermiddag klokken 17.00.

/ritzau/