• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League /ritzau/

Arsenal holder trit: Henter sjælden udesejr

Foto: Getty Images

Leandro Trossard blev med et flot mål matchvinder, da Arsenal slog Everton ude for første gang siden 2017.

Af /ritzau/

Arsenal skal også i denne sæson spille med om det engelske mesterskab.

Det er den tidlige konklusion efter holdets første fem kampe i den nye sæson, hvor det er blevet til 13 af 15 mulige point.

Søndagens 1-0-sejr i den meget drilske udekamp mod Sean Dyches Everton var et meget godt billede på Arsenals sæsonstart.

Det var ikke sprudlende, men kontrolleret og trods alt meget fortjent, og så brød sejren samtidigt en kedelig stime for London-holdet.

De seneste fem udekampe mod Everton havde således kun givet ét sølle point. Seneste Arsenal-sejr på Goodison faldt i 2017, da holdets manager stadig hed Arsène Wenger.

Everton lukkede godt ned for Arsenal i første halvleg og tillod kun få chancer imod. En af dem gav mål, men Gabriel Martinellis træffer efter 20 minutter blev annulleret af VAR på grund af offside.

Hjemmeholdet havde omvendt ikke meget at byde ind med offensivt, og fra starten af anden halvleg blev Arsenals pres tungere og mere intensivt.

Everton blev presset langt tilbage, og blandt andre Martin Ødegaard og Oleksandr Zinchenko bød ind på rollen som første målscorer.

Æren tilfaldt dog indskiftede Leandro Trossard, der med venstrebenet sendte bolden op i hjørnet efter fremragende Arsenal-kombinationer efter et hjørnespark.

Everton var nødt til at slippe tøjlerne, og det gav mere plads til Arsenal-offensiven, hvorfor det var klart nærmere på 0-2 end 1-1 i slutfasen.

Som Tottenham og Liverpool har Arsenal 13 point i kølvandet på førerholdet Manchester City, der har gjort rent bord med 15 point.

Onsdag gælder det Arsenals første europæiske opgave, når PSV kommer til Emirates. Fire dage senere gælder det samme sted et brag mod lokalrivalen Tottenham.

/ritzau/