• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Nikolaj Kesting

Assistent før FCK: Det bliver slaget om midtbanen

Foto: Getty Images

FC Nordsjællands assistenttræner spår, det bliver på midtbanen, kampen mod FCK skal vindes.

Af Nikolaj Kesting

FC København gæster søndag Farum, når Superligaens andenplads møder FC Nordsjælland. 

Selv om københavnerne i sine seneste kampe har skuffet med nederlag til FC Midtjylland og senest Nykøbing FC, så kalder Nordsjællands assistenttræner, Frank Hjortebjerg, FCK for et af Danmarks to bedste hold.

Det siger han til FCN's hjemmeside. 

- For mig er det tydeligt at se, at tingene har sat sig selv. Den der store udskiftning og ændring i både spil, trænerstab, ledelse og sådan skal selvfølgelig sætte sig, det er helt naturligt. Og det tror jeg, det er ved at gøre. Og jeg synes, det er et rigtig godt fodboldhold.

– Og selvom de har haft et par uheldige oplevelse her senest, så tror jeg ikke, man skal undervurdere det her FCK-hold på nogen som helst måde. Det er et af Danmarks bedste fodboldhold, selvfølgelig er det det, siger Hjortebjerg.

FC Nordsjælland tabte i sin seneste Superligakamp til Randers med 3-2. Dermed skal også hjemmeholdet forsøge at rejse sig, selvom at dog blev til en pokalsejr onsdag over Vsk Aarhus. 

Der tror Frank Hjorteberg skal ske på midtbanen, hvor kampen mod FC København skal vindes.

- Det bliver slaget om den centrale midtbane, som kan blive afgørende. Begge hold har nogle positioner derinde, som kan være afgørende og svære for det andet hold at udnytte eller stå imod.

– Det er nogle kantspillere, der gerne vil ind i banen, hvor en Jens Stage, som egentlig er mere central midtbanespiller, spiller på den ene kant oftest. Og der er også nogle angribere, der er dygtige til at droppe ned fra den sidste linje, så det bliver en kamp om, hvem der kan styre og bruge det rum bedst, siger han. 

Nordsjælland ligger p.t. nummer fem i Superligaen med 13 point efter ni kampe. Kampen mod FCK har kampstart klokken 16.00 søndag.  

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020