Video : Tipsbladet
Superliga

Avis: Bombe under Superligaens TV-aftale

Divisionsforeningen tager tilløb til selv at producere kampene fra Superligaen og NordicBet Ligaen, og det kan få stor betydning for TV-seerne i fremtiden.

En potentiel bombe kan eksplodere under de igangværende forhandlinger om en ny TV-aftale for Superligaen, skriver Ekstra Bladet torsdag morgen.

Senest 10. maj skal interesserede købere af rettighederne for perioden 2024 til 2030 have afgivet deres bud, og hidtil har det været sådan, at rettighedshaverne, lige nu Viaplay og Discovery Networks, også selv står for produktionen af kampene. Det kan imidlertid ændre sig.

Ifølge Ekstra Bladet ønsker Divisionsforeningen selv at producere kampene fra Superligaen og NordicBet Ligaen, og det vil især kunne mærkes som seer bag skærmen, da Divisionsforeningen selv vil kunne styre, hvad der bliver vist på TV under transmissionen.

Konsekvensen kan blive, at kritiske budskaber som eksempelvis protester mod mandagskampe i Superligaen ikke vil blive vist. Ekstra Bladet nævner det også som et scenarie, at de aktuelle fanprotester i Brøndby kan blive ignoreret, da det ikke udgør en positiv omtale af Superligaen.

Det er alt sammen spekulation, men faktum er, at rettighedshaverne ikke vil have andre muligheder end at sende det signal, som Divisionsforeningen selv måtte producere, ud til seerne. 

Det er ikke hugget i sten, at Divisionsforeningen selv kommer til at producere kampene fra 2024 og seks år frem, men Ekstra Bladet skriver, at Divisionsforeningen er langt i bestræbelserne på at få det til at ske. 

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, har ingen kommentarer til historien.

Tipsbladet bragte for et par uger siden en længere artikel om det forestående salg af Superligaens rettigheder - læs mere her.