• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Karl Dorph Søe

Avis: FC København ser på engelsk forsvarsspiller

Foto: Getty Images

Hovedstadsklubben har angiveligt den unge venstre back i kikkerten.

Af Karl Dorph Søe

Siden FC København sendte Viktor Kristiansen til engelsk fodbold for et kæmpe millionbeløb i januar, har 'Løverne' forsøgt flere forskellige løsninger på venstre back - nogle gange af nød, andre gange af lyst. 

Indtil videre har unge Elias Jelert og nykøbte Christian Sørensen delt tjansen, men det ligner ikke, at Jacob Neestrup har fundet en langtidsholdbar løsning. 

Jelert er afgjort bedre i højre side, og Sørensen har ikke cementeret sin plads i startopstillingen, selvom han efterhånden har fundet sig mere til rette i Neestrups system. 

Nu bliver FC København kædet sammen med en engelsk venstre back.  

The Scottish Sun beretter, at FCK holder øje med den 21-årige englænder Archie Brown, der til daglig slår folderne ud i den andenbedste schweiziske række for FC Lausanne-Sport.

Brown har imponeret i indeværende sæson, hvor han har bidraget med fem mål og fire assists fra sit udgangspunkt i venstre side og hjulpet klubben til oprykning. 

Skal sportsdirektør Peter Christiansen og kompagni have nallerne i Brown, skal man angiveligt smide omkring to millioner pund, svarende til cirka 15 millioner danske kroner, hvilket vil være et overkommeligt beløb for hovedstadsklubben, der solgte Victor Kristnansen for op imod 150 millioner. 

Københavnerne kan dog få kamp til stregen om Browns underskrift. The Scottish Sun melder, at de skotske mastodonter Celtic og Glasgow Rangers er interesseret i at hente den unge forsvarsspiller til sommer.

Archie Brown fik sin fodboldopdragelse i Derby Countys akademi, hvor han i en lang årrække har spillet i Premier Leagues ungdomsturneringer. 

Udover at spille på venstrebacken kan den 1,90 meter høje englænder også gøre sig i venstre side af forsvaret, hvorfor han er blevet sammenlignet med Ajax' kæmpetalent Calvin Bassey. 

Archie Brown har kontraktudløb med FC Lausanne-Sport i 2025.