• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FC København på vej mod endnu en historisk stor sponsoraftale

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge BT skal FC København have ny trøjesponsor til sommer, og aftalen ender med at blive den største i dansk fodbolds historie.

Af Anders Dehn

2020 er åbenbart året, hvor FC København underskriver rekordstore sponsoraftaler. Først forlængede mestrene kontrakten med hovedsponsoren, Carlsberg, der ifølge Ekstra Bladet indbringer 30 millioner kroner om året og dermed er historiens største sportssponsorat i Danmark.

Nu står FCK over for endnu en stor aftale. BT skriver, at klubben trøjesponsorat udløber til sommer, og at en række mærker er interesserede i at føre det videre. Herunder Nike og den nuværende trøjesponsor, Adidas.

Læs også:Ny Celtic-angriber: Jeg afviste FCK

Ifølge avisen bliver aftalen under alle omstændigheder den største i dansk fodbolds historie og altså også større end landsholdets. Katja Moesgaard, der er kommerciel direktør i FC København, bekræfter, at klubben skal lave en ny sponsoraftale, men vil ikke udtale sig om beløbet.

- Det er korrekt, at vores nuværende aftale udløber til sommer, og det har naturligvis affødt en stor interesse fra en række spillere på markedet. Vi kommenterer ikke på forhandlinger med hverken nuværende eller eventuelt kommende partnere i medierne, siger hun til BT.

Læs også:FCK afviser Klimala-påstand: Vi har ikke budt på ham

FC København-spillerne har de seneste otte år båret Adidas-trøjer, mens der har står Carlsberg på deres brystkasser i mere end 20 år. Bryggeriet har således været hovedsponsor siden 1999.

Parken Sport & Entertainment, FCK's moderselskab, indkasserede i 2018 samlet set 85 millioner kroner i sponsorindtægter. 

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:FC København har designet særligt program til Dame N'Doye