Video : Tipsbladet
Superliga

Avis: Uro og magtkamp i FCK-toppen

En decideret fløjkrig er brudt ud i bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, skriver Ekstra Bladet.

Hvad der sker på fodboldbanen i FC København, kan alle og enhver se. Hvad der foregår i bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, som er selskabet bag fodboldklubben, er selvsagt ikke til offentlig skue, og det er måske meget godt.

Lige nu hersker der nemlig intern uro og magtkampe i bestyrelsen, skriver Ekstra Bladet.

Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment består af bestyrelsesformand Allan L. Agerholm samt Henrik Møgelmose, Erik Skjærbæk, Klaus Gad, William Kvist, Michael Stenskrog, Benny Olsen og Gert Petersen, og avisen skriver, at der er udbrudt en decideret fløjkrig blandt bestyrelsesmedlemmerne.

På den ene side er de bestyrelsesmedlemmer, hvis hjerte banker for fodbold, og på den anden side de bestyrelsesmedlemmer, som er i højere grad - eller udelukkende - er optaget af investeringen. 

Erik Skjærbæk, som sidder i bestyrelsen, ejer 29,8 procent af aktierne, og han er dermed den største aktionær i Parken. Det er velkendt, at hans interesse for fodbold befinder sig på et forsvindende lille sted.

I 2019 udtalte Skjærbæk eksempelvis følgende om FC Københavns fodboldhold:

- De skal bare spille bedre. Du behøver ikke putte penge i det. Nu har jeg ikke forstand på det, men hvis de bare spillede noget bedre, behøver vi ikke putte så mange penge i det. Jeg er ikke den rigtige at spørge om fodbold. Jeg er driftmand og vil gerne drive en forretning, det er det, jeg synes er interessant. Jeg vidste ikke engang, der var et fodboldhold i Porto.

Karl Peter Korsgaard ejer 20,5 procent af aktierne, og selv om han ikke sidder i bestyrelsen, har han naturligvis en stor stemme. Ifølge Ekstra Bladet er Korsgaard og Skjærbæk på samme side, og de vil kunne besegle Parkens fremtid, da de tilsammen kan mønstre en ejerandel på over 50 procent. 

Og så er der som bekendt Lars Seier Christensen, som heller ikke sidder i bestyrelsen, men ejer 22,55 procent af aktierne. Han er modsat Korsgaard og Skjærbæk meget optaget af fodbold, og han bakkes op af eksempelvis William Kvist fra bestyrelsen. 

Det store spørgsmål, som skaber splittelse mellem de to fløje, er et fremtidigt salg af Parken, og hvad det vil få af betydning for FC København. Det kærer den ene fløj sig selvsagt mere over end den anden.  

Parken Sport & Entertainment meddelte tilbage i januar, at man havde sat Parken til salg. 

Har rumsteret længe
Troels Bager Thøgersen, der er chefredaktør på Tipsbladet, er ikke overrasket over indholdet i den historie, Ekstra Bladet bringer onsdag aften.

- Det her har rumsteret længe, og jeg tror ikke kun, det handler om stadion og lejebetingelser for FC København, selvom det naturligvis er en væsentlig faktor. Det er ganske rigtigt, at der er uenighed og forskellige syn på, hvor meget og hvor hurtigt man skal satse på fodbolddelen.

- I fodbolddelen i FC København tør jeg godt love, at man slet ikke føler, man er i mål med hverken rammerne eller ambitionerne for fodboldklubben. FCK har en stærk placering på UEFA-ranglisten, præmiepengene i Champions League og Europa League stiger voldsomt i 2024, og i hele Europa er der et kapløb i gang om at blive en af de klubber, der kommer på toget fra 2024,

- Jeg tror sagtens, man i fodboldklubben FCK kunne se det smarte i at kunne betale både 60 og 80 millioner kroner for de allerbedste unge spillere, ligesom klubber som Club Brugge, Red Bull Salzburg pg andre tilsvarende klubber kan.

- Der vil fodbolddelen i FCK gerne bevæge sig hen, ligesom jeg også tror, man meget gerne vil have et nyt træningsanlæg og selvfølgelig et tidssvarende stadion. Man føler, at det vil være uansvarligt IKKE at bruge de nødvendige penge men tro, man kan spare sig til også at spille Champions League og Europa League fra 2024, når resten af konkurrenterne i Europa går shopamok.

- Jeg tror ikke, ‘investordelen’ af FCK-ejerkredsen er uenig i argumenterne, det er mere et spørgsmål om tempoet, størrelsen på investeringerne, og da ikke mindst hvem der skal betale gildet.

- For udenforstående som os er det en interessant situation - for kommer FCK lige pludselig for alvor til salg til udenlandske opkøbere, hvis de nuværende ejere af Parken Sport & Entertainment ikke finder en løsning? Der er mange muligheder i spil i disse måneder,

Foruden FC København er også Lalandia en del af Parken Sport & Entertainment - selskabet kigger i øjeblikket på at sælge Lalandia.