Barcelona stjæler sejr: Modstanderen var bedst

Villarreal var bedst, men Barcelona scorede i slutfasen og snuppede en særdeles snæver sejr i La Liga.

Xavi Hernández hentede lørdag sin anden La Liga-sejr i sin nye rolle som Barcelona-træner.

Det holdt dog hårdt, da klubben var på besøg hos Villarreal i La Liga.

Barcelona var under hårdt pres i slutfasen ved stillingen 1-1, men med tre minutter tilbage scorede Memphis Depay til 2-1, og i overtiden scorede Philippe Coutinho på straffespark til 3-1.

Hjemmeholdet var ellers bedst i store dele af opgøret, og Barcelona havde tydeligt svært ved at sætte noget sammen frem ad banen.

Alligevel lykkedes det altså at hente tre point.

Resultatet rykker dog ikke alverden ved stillingen i den spanske liga. Barcelona er på syvendepladsen med 23 point efter 14 kampe. Villarreal er på 12.-pladsen med 16 point.

Opgøret fik en dramatisk indledning, da Dani Parejo stemplede rutinerede Sergio Busquets på underbenet.

Barcelona-profilen lå længe i græsset, men kom op at stå igen og spillede videre. Parejo slap nærmest sensationelt for en advarsel.

Kort efter blev Villarreal-keeper Geronimo Rulli sendt på overarbejde, da Abde Ezzalzouli steg op til et hjørnespark og satte hovedet på. Rulli reagerede lynhurtigt og vippede kuglen over mål.

Efter godt otte minutter var Gavi millimeter fra at bringe Barcelona i front, da han sendte bolden på stolpen.

Mens Barcelona havde momentum i begyndelsen af opgøret, kom Villarreal bedre og bedre ind i kampen og begyndte at presse Barcelonas defensiv, som indimellem handlede en smule febrilsk. Mål kom der dog ikke før pausen.

Det gjorde der til gengæld ret hurtigt efter pausen.

Frenkie de Jong fik sidste støvle på bolden, efter at Memphis Depay havde sparket til den.

De Jong var placeret tæt under mål, da han trillede bolden over stregen, og situationen blev set grundigt igennem af VAR-dommerne, som til sidst godkendte scoringen.

Det betød dog langtfra, at Barcelona satte sig på kampen. Villarreal tog teten, og det gav pote efter 76 minutter. Hjemmeholdet spillede hurtigt frem ad banen, inden Samuel Chukwueze prikkede bolden i nettet.

Villarreal pressede på for en sejr, men Memphis Depay fik bolden i feltet efter et langt udspark fra keeperen med få minutter igen.

Hollænderen rundede først Rulli i målet og sparkede så bolden mellem benene på en modstander, inden nettet blafrede.

Næsten fire minutter inde i overtiden sendte Philippe Coutinho bolden i mål på straffespark.