Foto: Getty Images
Superliga

Barsk dom: De er Superligaens fesne flade fadøl

SERIE: Hvordan klarede Superliga-klubberne deres indkøb i 2023? Her ser vi nærmere på OB.

Hvordan klarede Superliga-klubberne deres indkøb i 2023?

Når transfervinduer lukker, står vi ofte klar med karakterer og vurderinger nærmest før, vi overhovedet har set de nye spillere i aktion.

Men hvordan er det så gået, når vi ser tilbage?

Vi har været gennem de 12 Superliga-klubber for at se nærmere på, hvordan deres indgående transfers i de to transfervinduer i 2023 fungerede.

Sådan var 2023 på markedet
Nøj, de har hentet mange spillere i OB.
14 mand kom til i løbet af 2023, og udefra set kunne det ligne forsøg på at finde en ny Yankuba Minteh. Det er påfaldende, at kun to af 14 nye spillere kom til fra andre danske klubber, vel at mærke 1. Division.

Det gik godt
Louicius Don Deedson er dygtig, Rami Al-Hajj kan helt klart spille fodbold, og i begyndelsen af sæsonen så Sven Köhler lovende ud.

Det gik skidt
Der er alt for mange spillere her, der ikke slår til, og hvor man også efterfølgende kommer i tvivl om, hvorvidt de bare fylder og tager plads fra Fyns egne talenter. Der er alt for langt mellem forhåbningerne og det, spillerne er hentet ind til, og så spillet på banen.

KARAKTERBOG
Sådan så det ud, da vinduerne lukkede: 3 bolde
Der var vildt blandede vurderinger af OB's transfervinduer. Nogle så et attentat på toppen for sig, andre tog sig til hovedet og spekulerede over, hvor harmløse Hvidovre og Vejle ville vise sig at være, og om OB kunne komme i nedrykningsfare.

Sådan er det gået: 2 bolde
Et par gode spillere opvejer altså ikke, at der kom så mange spillere til, der ikke har vist Superliga-niveau af betydning, mens det overses, at Tyler Burey og Sven Köhler var ret dyre.

Man har lov til at blive dygtigere, men præstationerne er der ikke indtil videre, når vi ser på helheden.

Potentiale for fremgang: 3 bolde
Ærlig talt – vi mangler jo at se flere af fynboernes nye spillere i sammenhængende aktion. Louicius Don Deedson har gjort det godt med Rami Al-Hajj, men der er så meget tvivl om resten og så mange, der næppe bliver til noget i Superligaen, at vi ikke kan svinge os højere op.

Samlet karakter: 2 bolde
Når man har Superligaens sjettestørste budget men mere handler ind som en velhavende oprykker, kan vi altså ikke klappe begejstret.

OB ligner Superligaens fesne, flade fadøl og en ny niendeplads, mere end man ligner et hold, der er i foråret overhaler Viborg eller Lyngby, to hold der begge mere sammenhængende ud end et OB, der tilbragte de sidste par måneder af 2023 på jagt efter en permanent træner.