Video : Tipsbladet
Superliga

Bayern München-boss fremhæver tre danske klubber

Bayern Münchens talentchef fastslår i et interview med Tipsbladet, at den tyske storklub holder et vågent øje med det danske marked. Særligt tre Superliga-klubber har man bidt mærke i.

De største danske talenter når sjældent at få debut i Superligaen.

Ofte ser man, at de mest talentfulde teenagere med et dansk pas ryger til udlandet kort efter, at de er fyldt 16 år - Lasse Abildgaard i AFC Ajax er et eksempel, og det samme er Chido Obi i Arsenal og Tobias Lund Jensen i Club Brugge.

Og så er der selvfølgelig Jonathan Asp Jensen i Bayern München.

Vi er helt opmærksomme på, hvilke klubber i Danmark der er dygtige til talentarbejdet

Jochen Sauer
Talentchef, Bayern München

Midtbanespilleren skiftede fra FC Midtjylland til Bayern München i sommeren 2022, og han er den første dansker i storklubben siden Pierre-Emile Højbjerg. Men han er formentlig ikke den sidste.

Bayern München holder således et meget vågent øje med danske talenter, fortæller Jochen Sauer, der er director of youth development i Bayern München, i et eksklusivt interview med Tipsbladet.

- Vi har scouts over alt i Tyskland, og de scouts, vi har stationeret i den nordlige del af landet omkring Hamburg har også et stort fokus på Danmark. Mentaliteten i Danmark minder meget om Tyskland, og det kan selvfølgelig være en fordel. Det danske marked er helt sikkert interessant for os, siger Jochen Sauer til Tipsbladet.

Når snakken falder på dansk talentudvikling, er der især tre klubber, der gør sig særligt bemærket, mener Bayern München-bossen.

- Vi er helt opmærksomme på, hvilke klubber i Danmark der er dygtige til talentarbejdet, og her tænker jeg først og fremmest på FC Midtjylland og FC Nordsjælland. FC København gør det også rigtig godt. Vi forsøger hele tiden at finde det næste store talent, og det gælder også i Danmark, fastslår Sauer.

Fandt Yussuf Poulsen
Jochen Sauer er en erfaren talentspotter, og foruden Bayern München har han arbejdet for Red Bull-koncernen, der blandt andre har rødder I Salzburg og Leipzig.

I den forbindelse opdagde han for mere end 10 år siden en ung Yussuf Poulsen, som blev hentet til RB Leipzig, hvor han som bekendt stadig spiller. Dermed har Jochen Sauer haft fingeren på den danske talentpuls i mange år.

- Jeg var med til at hente Yussuf Poulsen til RB Leipzig, da han var 17, for han passede perfekt til hele Red Bull-fodbolden. I Bayern München ville han ikke have den samme gode profil, og sådan kigger man hele tiden efter forskellige kompetencer.

- Jonathan Asp Jensen og Yussuf Poulsen minder jo overhovedet ikke om hinanden, men hvis jeg skal nævne en generel ting om danske spillere, kan de store talenter ofte springe en aldersgruppe over i deres udvikling. Som 16- eller 17-årig vil danske spillere ofte være i stand til at træne med førsteholdet, og det er en god egenskab. På den måde er danske spillere måske foran nogle af deres jævnaldrende i større lande. 

- Jeg oplever, at danske spillere udvikler sig meget hurtigt, og det er interessant for en klub som Bayern München. Det skyldes jo i høj grad også, at de danske klubber er dygtige til at give unge spillere chancen, lyder det fra Jochen Sauer.

Manden, de bedste unge fodboldspillere i Danmark drømmer om at få et opkald fra.