Video : Tipsbladet
Champions League

Thomas Tuchel: Det er en stor lettelse

Thomas Tuchel er glad for at undgå endnu en fiasko, inden han til sommer stopper som Bayern-træner.

Thomas Tuchel er i gang med sine sidste måneder som Bayern München-træner, og tyskeren er lettet over, at han trods alt når at få vist, at han er i stand til at få et hold langt i Champions League.

Onsdag avancerede storklubben ved at slå Arsenal med 1-0 - samlet 3-2 - i kvartfinalen, og avancementet er essentielt i en sæson, hvor det tyske mesterskab for første gang siden 2012 havner et andet sted end München. Var Bayern røget ud, var sæsonen ovre og stemplet som en fiasko.

- Semifinalepladsen er et stort skridt for os. Det er sjovt at være en del af de sidste fire. Det er også en stor lettelse.

- Det er et specielt øjeblik, når man slår en af topklubberne fra Premier League. Så må vi se, hvad den her sejr betyder for vores klub fremadrettet. Sæsonen er i hvert fald ikke slut, slet ikke, siger Tuchel på et pressemøde ifølge Reuters.

I Arsenal-lejren giver nederlaget det modsatte fokus. Når klubben ikke længere kan få international succes, må den gå mesterskabsjagt i stedet.

Derfor er det essentielt, at Arsenal-spillerne hurtigt rejser sig fra onsdagens skuffelse i München. Det siger manager Mikel Arteta ifølge Reuters.

- Vi står bag spillerne, for de har brug for støtte og kærlighed. Jeg skal samle dem op hurtigt, for på lørdag har vi en kæmpe, kæmpe kamp (mod Wolverhampton, red.).

- Vi spiller stadig for at vinde Premier League, og det vil vi virkelig gerne. Vi skal vise, at vi er i stand til at få det her vendt rundt.

- Lige nu er vi ramt af en smerte, der ikke bare lige går væk, men jeg kan garantere, at vi kommer til at være fuldt fokuserede i vores kommende kampe, siger Arteta.

Med seks spillerunder tilbage af Premier League ligger Arsenal på andenpladsen med to point op til Manchester City. Liverpool på tredjepladsen har lige så mange point som Arsenal. Arsenal blev senest engelsk mester i 2004.

/ritzau/