• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Bedst og værst: AGF legede med midtjyderne

Foto: Getty Images

AGF tog sig en 1-0-sejr på udebane mod FC Midtjylland. Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret her.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland - AGF 0-1 (0-1)
0-1 Patrick Mortensen (9.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:
Det var bestemt ikke en af de store dage på MCH Arena, som de midtjyske fans vil huske for store præstationer. Der var nemlig meget langt mellem opturene, hvor man offensivt virkede meget tandløse i stort set hele kampen.

Derfor var det sigende, at det var Scholz med sine raids og Sviatchenko med sit hovedspil, der var farligst for FCM - ligesom de også gjorde deres i det defensive for at rydde op for holdkammeraterne. Dog havde de begge en finger med i spillet til AGF's scoring, hvor Patrick Mortensen var vågen foran målet.

AGF:
Mens FCM havde deres vanskeligheder i offensiven, så var det lige omvendt for aarhusianerne, hvor Gift Links særligt var i hopla. Det udmøntede sig i assisten til 1-0, og så var han ellers nærmest umulig at styre. Først for Ailton og siden Kristoffer Lund.

Når Links kom på bolden i højresiden, så ville det være naturligt for modstanderne at holde vejret, da det stort set altid blev farligt. Endvidere skal Thorsteinsson og målscorer Mortensen selvsagt også nævnes for deres gode kamp i offensiven, mens Hausner leverede godt foran eget mål.

Kampens værste:
Forventningerne til Pione Sisto er store, og det ville også være mærkeligt andet med de evner, som han har. Det blev dog ikke til den helt store oplevelse fra hans side, og han blev også taget ud halvvejs igennem anden halvleg. Han var dog langt fra den eneste, som var helt væk blandt FCM-spillerne i kampen. En af dem kunne være Evander, som ikke havde meget medvind, og så virkede unge Kristoffer Lund helt overmatchet.

Kampens detalje:
VAR har i den seneste tid spillet en stor rolle i en række Superliga-kampe, og sådan blev det også mellem FCM og AGF, da der skulle tjekkes for hånd på bolden i AGF-straffesparksfeltet i den sidste del af kampen. Denne gang gik det ikke imod AGF, som på det seneste har haft det hårdt med VAR-domme.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus