• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: Amatørfejl sender Lyngby ned

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på dramaet mellem Lyngby Boldklub og AC Horsens.

Af Victor Risager

Lyngby Boldklub - AC Horsens 3-4 (0-2)
Jacob Buus, 0-1 (5.)
Louka Prip, 0-2 (14.)
Jacob Buus, 0-3 (56.)
Magnus Warming, 1-3 (72.) 
Victor Torp, 2-3 (87.)
Frederik Winther, 2-4 (90.)
Christian Greko Jakobsen, 3-4 (90.)

Kampens bedste
Lyngby Boldklub
Det vrimlede ikke med stærke præstationer hos Lyngby Boldklub, men et par stykker kan ikke være helt skuffede over deres præstationer - ikke mindst Magnus Warming. Den unge kantspiller var som altid udfordrende med sin hurtighed, og han scorede også for De Kongeblå midtvejs i anden halvleg.

AC Horsens
Det er umuligt at komme uden om Jacob Buus på sådan en dag. Den hårdtarbejdende højre back leverede ikke blot en fin defensiv indsats, for han krydrede også indsatsen med to fine scoringer. Inden dagens kamp havde Jacob Buus aldrig scoret i Superligaen, men nu står han altså noteret for to kasser i Danmarks bedste fodboldrække. Han var en uventet helt for Horsens.

Kampens værste
AC Horsens scorede fire mål, og hvis Lyngby Boldklub er irriterede over deres egen præstation, forstår man dem godt. De fire mål kom nemlig alle sammen efter dyre fejl i forsvaret.

Ved det første var det målmand Thomas Mikkelsen, som så sløv ud, og få minutter efter begik Kevin Tshiembe et klodset straffespark, som resulterede i det andet mål. Også Kevin Tshiembe fejltimede en tackling ved Den Gule Fares tredje mål, som kom efter en fejlaflevering fra en anden Lyngby-spiller. I overtiden jagtede Lyngby så udligningen, og der blev skæbnen forseglet med et klodset selvmål af Frederik Winther. Det var personlige fejl, som ikke burde ske i Superligaen.

Kampens detalje
Lyngby Boldklub er færdige i Superligaen for denne gang. De Kongeblå tabte som bekendt selv til AC Horsens, mens Vejle Boldklub hentede tre point på hjemmebane mod SønderjyskE. Af den grund har Lyngby nu 11 point op til Vejle på den anden side af stregen, og det kan de altså ikke hente på tre kampe.

Victor Torps mål i slutminutterne var også et flot langskud, hvor han fik vist sin fornemme sparketeknik.