• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Bedst og værst: Én mand var den stærkeste i Parken

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem FC København og FC Midtjylland.

Af Oliver Okstrøm

FC København - FC Midtjylland 0-1 (0-0)
0-1 Junior Brumado (46.)

Kampens bedste:

FC København:
Når man skal finde den bedste spiller på et hold, der taber med 0-1 på hjemmebane mod en modstander, der spiller omkring 70 minutter i undertal, så må man nærmest benytte sig af udelukkelses-metoden. Kanterne leverede ikke gode indlæg, og defensiven gjorde ikke deres for at holde FCM fra at score. 

Dog var der massivt hårdt arbejde fra Carlos Zeca på midtbanen, som dog også havde sine problemer med at holde temperamentet i ro. Endvidere var Jonas Wind en spiller, som kom til gode chancer - nærmest på egen hånd - og fik da også sat hovedet på et af de tonsvis af indlæg. Wind gør også sit længere tilbage på banen for at bygge angrebene op ved hjælp af sin gode fysik. 

FC Midtjylland:
Op igennem FCM-midteraksen var der tre spillere, som blev særdeles afgørende for, at de kan se tilbage på en formidabel indsats. I midterforsvaret understregede Erik Sviatchenko sit niveau i egen ende af banen, hvor det ene indlæg efter det andet blev klaret. Han var simpelthen den stærkeste i dag. Det kan derfor godt undre en, at københavnerne gjorde så meget ud af at prøve at score på indlæg, og så virkede unge Elias Olafsson i målet ikke påvirket af at stå i et udsolgt Parken, hvor langt størstedelen ikke holdt med ham.

Lige foran FCM-anføreren var Raphael Onyedika hamrende stærkt kørende - og en evig kilde til irritation blandt FCK-spillerne. Det er ganske enkelt ikke til at tro, at han spillede for Fredericia på udleje i sidste sæson, hvis man ikke vidste bedre. Endelig skal Brumado da også nævnes for sit mål.

Kampens værste:
Evander nåede i sin tid på banen at have tendens til ikke at kunne gøre to gode ting i træk. Det er hvad, det er, fordi det er tilfældet for mindst halvdelen af Superligaens spillere.

Men hans røde kort i midten af første halvleg er noget, som man nok skulle give en del kvajebajere for i de lavere rækker. Det er simpelthen at sætte sig selv over holdet, når man gør den slags, og det følger godt i tråd med, hvordan han ofte også har optrådt.

Kampens detalje:
Foruden selve scoringen, som var helt forrygende og kan ses i videoen øverst i artiklen, så er det også værd at bemærke, at FCK nu kan melde udsolgt til en kamp mod FC Midtjylland. Det fortæller meget om, hvordan klubbens egne fans opfatter midtjydernes størrelse, når så mange vil ind til en kamp mod 'bonderøvene', som FCK-fansene selv kalder FCM-spillerne.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020