Bedst og værst: Rinne imponerede i jubilæum - Atanga blev skurk

Tipsbladet.dk har zoomet ind på opgøret mellem FC Nordsjælland og AaB.

FC Nordsjælland - AaB 0-0 (0-0)

Kampens bedste

FC Nordsjælland:
Hjemmeholdet kom skidt fra start og havde svært ved at håndtere AaB's høje, indledende pres, men efter den første halve times tid kom de bedre efter det og fik også mere plads, som kampen skred frem. Mikkel Rygaard var en af flere nye i forhold til kampen mod Brøndby, og den teknisk stærke midtbanespiller kvitterede for tilliden ved at være hjemmeholdets bedste. Rygaard leverede stabilt på midten med flere gode afleveringer og flotte vendinger, der var med til at bryde AaB's pres.

AaB:
Gæsterne kom godt fra start og var bedst i første halvleg, men som kampen skred frem blev de i højere og højere grad udfordret af FC Nordsjælland. Frederik Børsting har scoret i de seneste to opgør og var igen en evig trussel for AaB, men han formåede ikke at omsætte sine chancer til mål. I stedet bør defensiven og i særdeleshed Rasmus Thelander og unge Mathias Ross Jensen fremhæves for at sikre nordjyderne det tredje clean sheet i træk. De var heldige et par gange i særligt første halvleg med ikke at indkassere mål, men i store dele af opgøret var de godt placeret og kom i vejen for det meste.

Kampens værste
Man siger tit, at en kamp af chancerig, men søndagens opgør var lige ved at tage det til et nyt niveau. Begge hold væltede i chancer og afslutninger, og det er på den baggrund helt surrealistisk, at kampen endte 0-0. Det er selvfølgelig altid underholdende, men det vidner også nogle gange om nogle alt for uskarpe, offensive profiler. Det var særligt tilfældet hos FC Nordsjælland og i særdeleshed hos Isaac Atanga, der brændte to giga-chancer i første halvleg lige efter hinanden. Begge chancer burde simpelthen være blevet omsat til mål. Det var i øvrigt den fjerde kamp i træk uden mål fra Nordsjælland.

Kampens detalje
Jacob Rinne kunne søndag fejre sin kamp nummer 100 for AaB, og det gjorde målmanden med en flot kamp med flere gode redninger og sikre indgreb. Særligt i første halvleg reddede Rinne gæsterne, da han på imponerende vis fløj ind foran Atanga og reddede afslutningen ud til et hjørnespark. Atanga skulle som nævnt have scoret, men Rinne fortjener også cadeau for den flotte redning.