• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Bedst og værst: VAR kom i fokus, da Vejle sablede SønderjyskE ned

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vi har zoomet ind på opgøret mellem Vejle Boldklub og SønderjyskE.

Af Tipsbladet.dk

Vejle Boldklub - SønderjyskE 4-1 (1-0)
1-0 Allan Sousa, straffespark (45')
1-1 Anders K. Jacobsen (52')
2-1 Allan Sousa, straffespark (62')
3-1 Arbnor Mucolli (84')
4-1 Arbnor Mucolli (97')

Kampens bedste

Vejle Boldklub
Superliga-bolden vendte søndag tilbage på Vejle Stadion, og selvom der ikke var fans på lægterne, så klæder det landets bedste række med klubbens tilstedeværelse. SønderjyskE kom til kampen med selvtillid efter sejren over FC Midtjylland og pressede da også hjemmeholdet i bund fra start, men Vejle havde modet til at spille sig ud af presset og havde derfra flere gode perioder mod de stærke gæster fra SønderjyskE. Allan Sousa er nem at pege på som kampens spiller for sine to straffesparksscoringer - hvoraf det ene blev fremtvunget af Sousa selv - men brasilianeren gjorde også god figur i opspillet og var i flere omgange den største trussel i Vejle-offensiven. Iranske Saeid Ezatollahi gjorde også fin figur på midtbanen for hjemmeholdet, mens målscoreren Mucolli leverede et blændende indhop fra bænken med to flotte scoringer - den sidste en sand perle. 

SønderjyskE
Glen Riddersholms tropper kom fremragende fra start i sidste runde takket være en effektiv offensiv og en solid forsvarsindsats, der ikke tillod FC Midtjylland de store muligheder i Superligaens første runde. I Vejle formåede virkede gæsternes primære våben dog til at være lange indkast i et forsøg på at gøre kampen rig på dueller. Den strategi afvæbnede Vejle dog, og så fik SønderjyskE det svært med at finde åbningerne i Vejle-defensiven langs jorden. Alexander Bah var en af de bedre fra gæsterne i en kamp, hvor der ellers ikke var mange hos gæsterne, der skilte sig nævneværdigt ud.

Kampens værste
Julius Eskesen fik genvalg på toppen for SønderjyskE, men endnu engang havde den tidligere OB'er svært ved for alvor at sætte sit aftryk på kampen og være afgørende på banens sidste tredjedel. Eskesen blev også igen skiftet ud efter en times spil, og han må nu være presset på startpladsen efter to glimrende indhop fra nyindkøbet Haji Wright.

Kampens detalje
Superligaen har over sommeren fået indført VAR, men det er måske ikke alle, der har bemærket det. Det udskældte dommerredskab har nemlig ikke trukket meget fokus i de første to runder, men søndag aften i Vejle fik systemet i høj grad en hovedrolle.

VAR-dommerne brugte i slutningen af første halvleg god tid på at tjekke Vejles første straffespark igennem, men særligt i anden halvleg kom systemet i fokus. Mads Albæks udligning på et flot langskud kort efter pausen blev nemlig på kontroversiel vis annulleret, efter at dommer Aydin Uslu havde været ude ved sin skærm og konstateret, at Marc Dal Hende, der havde en fod i en offside-position, blokerede udsynet for Vejle-målmand Indy Groothuizen.

SønderjyskE svarede minuttet efter igen, da Anders K. Jacobsens flotte udligning blev godkendt, men kort efter kom VAR i spil igen, da Aydin Uslu dømte endnu et straffespark til Vejle, da Albæk havde lidt for godt fat i Faghir ved et hjørnespark. På trods af protester fra SønderjyskE-spillerne, blev dommen dog ikke omstødt af VAR-rummet. 

Og VAR var ikke færdig med at spille en rolle. I kampens sidste minutter fik Arbnor Muccolis glimrende 3-1-scoring egentlig ikke lov til at stå, da han blev vinket offside - men efter et gennemtjek i VAR-rummet blev dommen omstødt, og så var dødsstødet sat ind på gæsterne. 

---------------------------

Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus