• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: Viktor Fischer skød Brøndby i sænk til sidst

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem FC København og Brøndby IF.

Af Victor Risager

FC København – Brøndby IF 2-1 (1-1)
Kamil Wilczek, 0-1 (6’)
Viktor Fischer, 1-1 (28’)
Victor Fischer, 2-1 (90')

Kampens bedste
FC København
Carlos Zeca leverer oftest stærke præstationer på FC Københavns midtbane, og søndagens derby var ingen undtagelse. Grækeren er sikker i boldomgangen og sørger for mange bolderobringer, og kaptajnen gik i mange henseender forrest for FC København.

Også Kalle Johnsson i FC Københavns mål leverede en håndfuld flotte redninger, og han har virkelig cementeret sig som københavnernes førstevalg imellem stængerne. 

Brøndby IF
Det var ikke kun FC Københavns keeper, der imponerede. Også Marvin Schwäbe leverede en stærk præstation i Brøndbys mål. Især i anden halvleg havde han den ene store redning efter den anden, da han var en af de største årsager til, at Brøndby ikke indkasserede flere mål. Det var en stærk præstation fra den tyske keeper.

Kampens værste
Johan Larsson fik chancen fra start mod FC København, men han gjorde ikke meget for at bevise, at han også bør være i Brøndby, efter hans kontrakt udløber ved årsskiftet. Den tidligere anfører har været langt fra vanligt niveau og gav ikke meget offensivt, mens han også havde nogle problemer med Viktor Fischer og Pierre Bengtsson i defensiven. Han blev også erstattet af Kevin Mensah midtvejs i anden halvleg.

Kampens detalje
Kamil Wilczek kan endelig kalde sig den Brøndby-spiller med flest scoringer i Superligaen. Polakken scorede mod AGF i sidste runde, og det troede han var mål nummer 70, men da playoff-målet mod Randers FC i sidste sæson ikke tæller, var han før derbyet fortsat på 69 scoringer. Han skulle dog blot bruge seks minutter på at score nummer 70. Efter et flot indlæg af Simon Hedlund headede han nemlig føringsmålet ind, og Kamil Wilczek skrev sig dermed ind i Brøndbys historiebøger.

Også Viktor Fischers genrejsning fortjener at blive nævnt. FC København-profilen havde før kampen ikke scoret i denne Superliga-sæson, men han stemplede for alvor ind med to scoringer mod Brøndby - heraf den ene i det 90. minut. Det var ikke en helt dum kamp at få hul på bylden i for Viktor Fischer. 

Læs også:AGF’er vil have revanche: Esbjerg skal have den tur, Silkeborg ikke fik

Læs også:Brøndby-chef: Vi kan gøre ondt på FCK

Læs også:Superliga-spørgsmål: Kan BIF sende guldet et godt stykke mod Herning?

Læs også:Ståle Solbakken ser tilbage: Zornigers Brøndby-hold var formidabelt

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.