Superliga Ole Hoffskov

Bedst/værst: Áfram Island - og tillykke FCK!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem Randers FC og FC København.

Af Ole Hoffskov

Randers FC - FC København 0-2 (0-0)

0-1 Häkon Arnar Harladsson (60.)

0-2 Khouma Babacar (90+2)

Kampens bedste:

Randers FC:
Patrik Carlgren leverede en forrygende præstation, som de langt hen ad vejen både kunne juble af i Kronjyland og i Midtjylland. Særligt i første halvleg var svenskeren enestående med flotte redninger på frie afslutninger fra Isak Bergmann Johannesson, Viktor Claesson og Peter Ankersen. Det må have været Patrik Carlgrens bedste præstation i denne sæson, selv om han måtte give fortabt på Hákon Arnar Haraldssons flotte afslutning efter en time og Babacars triller i overtiden.

FC København:
Island har meget andet at byde på end smuk natur, vulkaner og sagaer. De har også nogle store talenter på vej på fodboldbanen, og FC København råder over et væld af dem. Det bliver millioner værd i fremtiden - og det var guld værd i dag. Hákon Arnar Haraldsson blev dagens mand i skysovs med en smuk scoring, man han gjorde meget mere end det. Han arbejdede som en islandsk hest, og hans timing i offensiven var perfekt. Men det er selvfølgelig det flotte mål, der vil blive husket om 10 år.

Mod Silkeborg IF i onsdags var det Isak Bergmann Johannesson, der inviterede til guldfest, og denne søndag førte Hákan Arnar Haraldsson sig frem som den store toastmaster. Áfram, Island! Og tillykke, FC København! 

Kampens værste:
Randers FC sørgede for at købe Stephen Odey, da han var allerbedst. Gad vide, om de fortryder det? Det gør de nok ikke, men faktum er, at der skal nogle andre boller på suppen for den nigerianske angriber, der blot har scoret to mål i Superligaen siden november. Denne søndag misbrugte han et straffespark, og man sidder slet ikke længere med en følelse af, at Odey er rigtig god. 

Kampens detalje:
Kamil Grabara kan godt tage en ekstra tår af champagnen. Den polske målmand har en stor aktie i det københavnske mesterskab, og han blev den helt store redningsmand mod Randers, da han pillede straffesparket fra Stephen Odey med 20 minutter tilbage. Et absolut nøglemoment i kampen og et straffespark, FC København-fansene formentlig aldrig nogensinde vil glemme.