• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Bedst/værst: Alle alarmklokker blinker på højtryk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet sætter fokus på opgøret mellem Silkeborg IF og AaB. Her er bedst og værst fra opgøret på Jysk Park.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Silkeborg IF - AaB 3-1 (1-0)
1-0 Mathias Ross - selvmål (44.)
2-0 Nicolai Vallys (59.)
2-1 Kasper Kusk (85.)
3-1 Tonni Adamsen (93.)

Kampens bedste:
Silkeborg IF:
Det er svært at pege på en enkelt profil hos Silkeborg IF, da hele holdet fungerer som en velsmurt maskine. Bronzevinderne spiller en hamrende underholdene form for fodbold, og det viste de endnu engang mod AaB, som aldrig fandt et modsvar. Særligt i anden halvleg var pillede de fuldstændig pyntet fra AaB-mandskabet, hvilket er Silkeborgs fortjeneste. Nicolai Vallys var endnu engang en nydelse, men det var der så sandelig flere SIF-spillere, der var mandag aften. Anders Klynge er en anden spiller, der har taget kolossale skridt i Kent Nielsens system.

AaB:
Josip Posavec har haft en skrækkelig start på sit AaB-eventyr, hvor flere personlige fejl har kostet både mål imod og pointtab. Mod SIF viste han så nogle af de kvaliteter, som fik AaB til at hente ham til klubben. Han noterede sig for flere flotte redninger, men særligt én var ren verdensklasse, da han pillede pynten af Nicklas Helenius' hovedstød.

Kampens værste:
Det var et kollektivt kollaps af AaB-mandskabet, der faldt fuldstændig fra hinanden, som kampen skred frem. Louka Prip virkede fejlcastet på midtbanen, mens Lucas Andersen blev pillet ud kort inde i anden halvleg efter en sløj indsats. En sløj indsats var i det hele taget betegnelsen for AaB's præstation mod SIF. En sen scoring af Kasper Kusk ændrer ikke på, at det var en jammerlig indsats. Det må få presset til at stige på Lars Friis og den sportslige ledelse, hvor alle alarmklokker lige nu blinker på højtryk. Det er klubbens kamp nummer 12 uden sejr, og det kan ikke vare ved meget længere, før det i et eller andet omfang får konsekvenser.

Kampens detalje:
Det er ikke til at sige, om Mathias Ross fortsat er groggy efter han pandede Kamil Grabara ned for to uger siden. Men mod slutningen af anden halvleg mistede han i hvert fald for en kort stund overblikket, da han sendte kuglen i eget net. Det ville have været en flot detalje, hvis han var iført en Silkeborg-trøje, men det var istedet de rødblusede der kunne juble over stopperens aktion. Til hans forsvar havde han en modstander i ryggen, men det ændrer ikke på, at hans clearing mislykkedes.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.