Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst/værst: Det er noget svineri, Mathias Ross

Tipsbladet zoomer ind på opgøret mellem AaB og FC København.

AaB - FC København 1-3 (0-1)

0-1 Viktor Claesson (45+5)

0-2 Viktor Claesson (70.)

1-2 Allan Sousa (79.)

1-3 Isak Bergmann Johannesson (90+4)

Kampens bedste:

AaB:
AaB-træner Lars Friis udtalte før kampen, at mange helt sikkert vil grine af Anosike Ementa, men at angriberen nok skulle stå med det største smil i sidste ende. En ting er i hvert fald helt sikkert; det er ikke spor sjovt at spille over for giganten. Det siger sig selv, at en spiller med Ementas fysiske fremtoning er en kæmpe mundfuld, og AaB'eren viste sig flot frem mod FCK, hvor han var farlig i boksen, men også gik godt med i spillet. Han ser bestemt ikke lige elegant ud hele tiden, men det er en spændende angriber, der bringer minder frem om Paul Onuachu.

FC København:
De danske mestre vandt komfortabelt, men de var sådan set ikke ret gode. FC København havde næppe klaret sig uden Viktor Claesson, der nu har scoret tre mål i Superligaen - alle tre sat ind mod AaB. Svenskeren var skarp foran kassen, og den dobbelte målscorer og assistmager var gæsternes bedste spiller denne søndag i Aalborg, hvor mestrene over en bred kam ikke var overbevisende. 

Kampens værste:
Mathias Ross er ikke noget ondt menneske. AaB-spilleren bør dog hurtigst muligt sige undskyld til Kamil Grabara for den alt for voldsomme behandling, han gav FCK-målmanden efter få minutters spil. AaB-stopperen hamrede sin pande mod målmandens ansigt i en situation, hvor han skulle have holdt sig langt væk fra Grabara, som var forsvarsløs over for Ross' tyrefægter-tackling. Polakken kunne heldigvis selv gå fra banen, man han lignede én, der havde gået tre omgange med Tyson Fury kun iført gummihandsker, og Grabara kommer ikke til at kunne se ud af det sæbeøje lige foreløbig. Det er noget svineri, Mathias Ross. 

Kampens detalje:
Det var ikke kun Kamil Grabara, der slog sig i situationen. Det gjorde Mathias Ross så sandelig også, og han blødte så meget under sin Morten Wieghorst-bandana, at AaB's fanshop måtte i gang med at trykke en ekstra trøje til forsvarsspilleren, så den var klar, hvis blodet sprøjtede. Det kunne TV3 Sports sidelinje-reporter Søren Frederiksen berette i første halvleg. Det vil sige, at AaB i praksis var klar med fire forskellige trøjer til Mathias Ross, da man som bekendt ikke må spille med blod på trøjen - det er trods alt ikke noget, man ser hver dag.