Bedst/værst: Det koster sgu en kvajebajer, det der

AC Horsens - AaB 1-0 (0-0)
1-0 Hallur Hansson (60.)

Kampens bedste:
AC Horsens
Det var ikke nogen stor kamp, men Horsens kæmpede med de midler, holdet har. Især anden halvlegen fortjener ros, og Hallur Hansson får fidusbamsen, da han scorede det vigtige mål til 1-0 på et flot spark udefra. Det var ikke en kamp med mange store individuelle præstationer. Det var en kollektiv indsats af Horsens.

AaB
Det kan godt være, at han var svag et par gange med fødderne, men målmand Jacob Rinne viste store evner med hænderne. I første halvleg reddede han en stor mulighed fra Brajanac, og i starten af anden halvleg lavede han to store redninger på forsøg fra Horsens, der ikke overraskende kom efter dødbolde. Reddede et forsøg fra Prip i anden halvleg, men kunne ikke gøre noget ved Hanssons scoring efterfølgende. Fin kamp af den svenske keeper, der er det sikre førstevalg i kassen hos AaB.

Kampens værste:
Træner Marti Cifuentes må tage prisen denne gang, da han og bænken var alt, alt, alt for passiv i forbindelse med opgøret mod Horsens. I starten af anden halvleg var det tydeligt, at Horsens sad på opgøret, og holdet kom til flere dødbolde omkring AaB-feltet. Aab havde gang i en rigtig dårlig kamp i forvejen, så hvorfor ikke forsøge at ændre det i stedet for at se passivt til? Det kostede så også, da Horsens kom foran med 1-0. Først derefter reagerede Cifuentes. En sådan aktion fra cheftræneren er formentlig ikke noget, der får de mange AaB-fans til at tro på, at spanieren er løsningen på den lange bane.

Kampens detalje:
AC Horsens scorede til 1-0 allerede i det sjette minut, men målet blev underkendt, da Hallur Hansson var offside. Muamer Brajanac' afslutning var blevet reddet af Jacob Rinne i AaB-målet - sådan så det i hvert fald ud i første omgang - men bolden var alligevel godt på vej over stregen, da Hansson prikkede den det sidste stykke ind. Så endte færingen faktisk med at annullere det, der ville have været kampens første scoring. Det bør koste en kvajebajer eller to - formentlig kun en enkelt, da Hansson senere scorede opgørets eneste mål.