Bedst/værst: Ham får de svært ved at holde på!

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-kampen mellem Viborg og Silkeborg.

1-0 Jay-Roy Grot (12.)
2-0 Christian Sørensen (22.)

Kampens bedste:
Viborg
Det er lidt atypisk, at et holds venstre back er den store profil, men i Viborg er det bare svært at komme udenom Christian Sørensen, der i denne sæson har fortsat de imponerende takter fra sidste sæson. Viborg-backen er en af Superligaens store assistkonger, hvilket han viste allerede efter 12 minutter af dagens opgør, da han smækkede et knivskarpt indlæg ind til Jay-Roy Grot, der bare kunne sætte foden på. Kort efter scorede Christian Sørensen så selv et kanonmål, da forsvarsspilleren lavede tunnel på Oliver Sonne, for derefter at banke bolden hårdt ind bag Nicolai Larsen med et afrettet spark. Christian Sørensen er et kæmpe offensivt våben for Viborg, der kan få meget svært ved at holde på den flyvende venstre back.

Silkeborg
Det er vanskeligt at pege på en Silkeborg-spiller, der leverede en tilfredsstillende præstation i dagens nedtur, hvor gæsterne var milevidt fra deres sædvanlige høje niveau. Defensiven var usikker, og de offensive profiler slog ikke til. Til gengæld skal Kent Nielsen have ros for at gå kontant til værks i pausen, hvor Silkeborg-træneren valgte at flå hele tre spillere ud. I sidste ende ændrede det dog ikke det store ved Silkeborgs udtryk.

Kampens værste:
Silkeborg fik en skrækkelig start på kampen, hvor man allerede efter 22 minutter var bagud med 2-0 efter to situationer, hvor man defensivt burde have gjort det meget bedre. Silkeborg-målmand Nicolai Larsen kunne måske godt have reageret lidt hurtigere ved 1-0-målet, selvom Grots afslutning kom fra tæt hold, men det var særligt højre back Oliver Sonne, der fremstod mindre heldig ved begge Viborgs scoringer. Først fik Sonne ikke lukket ned for Christian Sørensens indlæg til 1-0-målet, og 10 minutter blev Sonne så snøret fuldstændigt, da Christian Sørensen lavede tunnel på Silkeborg-spilleren i forbindelse med 2-0 målet. I slutningen af anden halvleg brændte Sonne så en kæmpe chance, og fuldendte dermed det, der var en træls eftermiddag for Rasmus Carstensens afløser.

Kampens detalje:
Christian Sørensens 2-0-scoring var utvivlsomt kampens højdepunkt. Det siger en del om Viborg-profilens selvtillid, at han går efter tunnellen, inden han resolut banker bolden afsted mod målet. Den 30-årige Christian Sørensen må siges at være an af de absolut bedste offensive forsvarsspillere i Superligaen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.