• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Bedst/værst: Han spillede en sindssyg kamp

Foto: Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby.

Af Lars Gram-Hanssen

FC Nordsjælland - Brøndby 2-1 (0-1)
0-1 Håkon Evjen (39.).
1-1 Ernest Nuamah (52.).
2-1 Ernest Nuamah (90.)

Kampens bedste: 
FC Nordsjælland
Han brændte godt nok et straffespark, men hold nu op for en præstation af Ernest Nuamah, der i den grad trådte på speederen efter pausen. Ghaneseren udlignede først, da han krøllede bolden ind fra kanten af feltet, og øjeblikke efter sit brændte straffespark driblede Nuamah så igennem Brøndby-forsvaret og bankede bolden forbi Mads Hermansen. Nuamahs fart og eksplosivitet var for meget for Brøndby-defensiven, og den blot 19-årige angriber ligner en spiller, som FC Nordsjælland snart sælger for rigtig mange gange. 

Brøndby
Mads Hermansen blev tidligere på ugen udtaget til Danmarks A-landshold, og den beslutning må siges at være umulig at indvende noget imod efter Brøndby-målmandens præstation i dagens kamp i Farum. Hermansen hev den ene pragtredning efter den anden frem, da FC Nordsjælland i første halvleg belejrede Brøndbys felt. TV3-kommentator Brian Laudrup talte begejstret om Hermansens 'fænomenale reaktionsstyrke', og FC Nordsjælland-anfører Kian Hansen erkendte i pausen, at Hermansen havde spillet 'en sindssyg kamp de første 25 minutter'. Den 22-årige Mads Hermansen spiller næppe i Superligaen i næste sæson, hvis Brøndby-målmanden fortsætter disse takter i resten af foråret. 

Kampens værste:
Det er ofte risikabelt at have angribere tilbage i eget felt, og det gav Mathias Kvistgaarden et fint eksempel på, da Brøndby-angriberen i slutfasen mistimede en clearing fuldstændig og endte med at sparke Oliver Villadsen ned, hvilket blev takseret til et straffespark. Det kunne have kostet Brøndby en plads i top 6, men marginalerne endte med at være på gæsternes side. 

Kampens detalje: 
Efter en generelt fremragende præstation satte Mads Hermansen i den grad trumf på, da Brøndby-målmanden til allersidst lavede en sublim tredobbelt redning, da han først pillede Nuamahs straffespark, hvorefter Hermansen reddede to opfølgende forsøg fra Wahid Faghir.