Foto: Jan Christensen
Superliga

Bedst/værst: Klar besked - fik du den, Steinlein?

Grundspillet i Superligaen er nu et overstået kapitel. Søndagens seks kampe er blevet fløjtet af, og Tipsbladet ser her nærmere på opgøret mellem Silkeborg IF og FC Midtjylland.

Silkeborg IF - FC Midtjylland 3-3 (1-2)
0-1 Stefan Gartenmann (13.)
1-1 Tonni Adamsen (30.)
1-2 Gustav Isaksen (45 +2.)
2-2 Oliver Sonne (60.)
2-3 Gustav Isaksen (75.)
3-3 Alexander Lind (86.)

Kampens bedste
Silkeborg IF
Puha, hvor var der fart over feltet, når Oliver Sonne kom buldrende i Silkeborgs højre side. Backen var fyldt op med energi fra start til slut, og han tog i størstedelen af tilfældene den rigtige beslutning. Han var konstant en trussel, mens han ligeledes passede sine defensive pligter. Oliver Sonne satte kronen på sin personlige indsats ved at tordne et flot Lukas Engel-indlæg i kassen efter 60 minutters fodbold. 

FC Midtjylland
Hvis Lionel Messi har set med, klappede han helt sikkert over de driblinger, som Aral Şimşir lavede i en telefonboks i forbindelse med Gustav Isaksens mål til 1-2 kort inden pausen. Den 20-årige angriber havde fået titlen som gæsternes bedste, hvis ikke Gustav Isaksen blev noteret for to kasser i Silkeborg. Landsholdsbobleren viste klassen, da FC Midtjylland havde mest brug for det. Imponerende - selvom det ikke var nok til en plads i top seks. 

Kampens værste
Vågner Joel Felix med mareridt i nat, er det forståeligt. Han var nemlig ene og alene skyld i, at FC Midtjylland kom foran med 3-2 på et tidspunkt, hvor Silkeborg blot manglede et mål for at booke pladsen i top seks. Forsvarsspilleren var langsom og ubeslutsom, da han modtog bolden i en ufarlig situation, og det udnyttede Gustav Isaksen til at snuppe bolden og sende gæsterne på sejrskurs. Aktionen var så dårlig, at Joel Felix ville have fået skæld ud for den i Serie 2. 

Derudover skal det selvfølgelig også nævnes, hvor stor en fiasko det er for FC Midtjylland, at de misser top seks. Katastrofen i kaossæsonen i Herning er total. 

Kampens detalje
'Slut med benægtelse, tom snak og kække svar. Det er på tide, at I selv tager ansvar'. Det var de ord, der stod på et banner, som FC Midtjyllands fans havde taget med til Silkeborg. Et tydeligt tegn på, at tilhængernes tålmodighed er ved at løbe op i forhold til håndteringen af hele situationen, når det kommer til den sportslige ledelse i Herning efter en sæson med to trænerfyring, præstationer langt under niveau og nu en plads uden for top seks. En klar besked. Fik du den, Steinlein? 

Kampens detalje kunne Alexander Lind naturligvis også have fået, da han udlignede til 3-3 på et saksespark efter 86 minutter. Det var decideret flot udført. Og så kunne kampen ligeledes have snuppet titlen som helhed. Den havde simpelthen det hele. Seks mål og FCM i top seks for at ryge ud efter et gennemsyn af VAR i overtiden. Et vanvittigt drama i Silkeborg!