Superliga Ole Hoffskov

Bedst/værst: Pokalgyser og fynsk fanfest i Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på pokalfinalen mellem OB og FC Midtjylland.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet på Brøndby Stadion

OB - FC Midtjylland 3-4 (efter straffesparkskonkurrence)

Kampens bedste:

OB:
Når der kom noget offensivt fra OB, kom det fra Emmanuel Sabbi. Den finurlige amerikaner kiksede i et par afgørende aktioner, men han blev ved og ved med at opsøge mulighederne, og i en kamp med et begrænset antal chancer, var han et klart lyspunkt. Emmanuel Sabbi er nærmest definitioen på en humørspiller. Han kan være forrygende den ene uge og rædselsfuld den næste. Heldigvis for OB havde han en af sine gode dage, men han manglede lige den sidste skarphed. I den modsatte ende gjorde Hans Christian Bernat en rigtig god figur. 

FC Midtjylland:
Hvis Sandi Putros var i tvivl om, hvad han skulle dømme, kunne han til enhver tid spørge Henrik Dalsgaard. FCM-spilleren stod altid klar med et godt råd til manden i gult, men han koncentrerede sig også om at spille fodbold, og det gjorde han fint. FCM's tre mand i forsvaret gjorde i det hele taget en god figur med Henrik Dalsgaard som den mest fremtrædende. Det må være den Dalsgaard, Denis Vavro ser uge efter uge. 

Kampens værste:
Gustav Isaksen er et lysende talent, men hvor kunne man ønske sig, at han ramte sit topniveau lidt oftere - ikke mindst i en pokalfinale. Desværre for midtjyderne var offensivspilleren nærmest usynlig i den times tid, han var på banen, og dygtige Isaksen skal blive meget bedre til at levere stabilt. 

Kampens detalje:
Der var en fest, der ville ud af OB-fansene, og det kom den. Det har været 15 magre år for fynboerne, der gav den gas på tribunerne som frygtede de alle sammen, at der kan gå yderligere 15 år, før de ses igen til en storkamp. FCM-tilhængerne var også mødt talstærkt op i Brøndby, men det var de medrejsende fynboer, der dominerede lydbilledet og skabte den flotteste OB-kulisse i mange, mange år. OB tabte på banen, men vandt på lægterne.