Superliga Oliver Okstrøm

Bedst/værst: Stort FCM-indgreb blev kampafgørende

Foto: Getty Images

FC Midtjylland vandt fredag med 2-0 over AaB. Tipsbladet.dk ser nærmere på, hvorfor det gik sådan.

Af Oliver Okstrøm

AaB - FC Midtjylland 0-2 (0-1)
0-1 Sory Kaba (27.)
0-2 Evander (72.)

Kampens bedste:

AaB:
Hos nordjyderne var det i hver sin ende af banen, at der var gode præstationer at se. I målet havde Jacob Rinne en del gode indgreb og redninger, selvom han måtte fiske bolden ud af netmaskerne to gange.

Længere fremme havde Martin Samuelsen en god kamp, hvor han drillede FCM-defensiven. Han måtte desværre forlade banen med en blodig næse, som eventuelt kan være brækket. Men inden havde han det godt i duellerne og et par gode forsøg.

FC Midtjylland:
Det var FC Midtjyllands bedste samlede indsats i en Superliga-kamp efter vinterpausen. Langt de fleste leverede som minimum en stabil kamp,og så er var der dem, som skilte sig ud med ekstraordinære indsatser.

Her kan man pege på målscorerne - Kaba og Evander - men det var også meget afgørende for kampen, at FCM ikke allerede var bagud efter 20 minutter, da Hannesbo kom alene igennem. Her nåede Erik Sviatchenko at komme tilbage og redde situationen - og så scorede midtjyderne selv nogle minutter senere. Yderst kampafgørende indgreb af forsvarsspilleren, som kan ses øverst i artiklen.

Kampens værste:
AaB havde i store dele af kampen deres vanskeligheder med at få presset midtjyderne, hvor Robert Kakeeto var klart overmatchet på midtbanen i forhold til at stå overfor folk som Frank Onyeka og Jens Lys Cajuste. Han blev da også taget ud allerede efter en times spil. Endvidere ligner Tom van Weert en spiller, som har hovedet et andet sted.

Kampens detalje:
FC Midtjylland havde fire spillere, som ville komme i karantæne i den kommende topkamp mod Brøndby, hvis de fik gult kort. Det var Paulinho, Cools, Onyeka og Cajuste. Alle undgik.