• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Bedst/værst: Top seks er meget langt væk lige nu!

Foto: Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-kampen mellem AaB og FC Nordsjælland.

Af Lars Gram-Hanssen

AaB - FC Nordsjælland 0-0

Kampens bedste:
AaB
Aalborgenserne har fået en horribel start på sæsonen, hvor man efter fem spillerunder står med sølle to point. En plads i top seks fremstår ikke realistisk i øjeblikket, for det er ikke kun resultatmæssigt, at situationen er bekymrende. Spillet er således også alt andet end imponerende. Det fremstår idéløst og uden den store plan, det AaB leverer i øjeblikket. Hvis man skal pege på en positiv ting, så er det, at AaB i dag formåede at holde nullet mod Superligaens aktuelle tophold, der inden dagens opgør havde vundet fire ud af fire kampe. Jakob Ahlmann skal også have ros for en blokering tæt under mål, hvilket betød, at AaB i det mindste undgik endnu et nederlag. 

FC Nordsjælland
Flemming Pedersens tropper endte på 9. pladsen i sidste sæson, men efter fem spillerunder af den igangværende sæson indtager man nu førstepladsen i Superligaen. FC Nordsjælland fremstår langt mere livlige i denne sæson, og imod AaB var Farum-klubben også det bedste hold på banen. Gæsterne dominerede midtbanen, hvor især lejesvenden Mads Bidstrup kan være ganske tilfreds med sin præstation. Den Brentford-ejede midtbanespiller styrede således sagerne på midtbanen, hvor han var både løbestærk og dominerende i pasningsspillet. 

Kampens værste:
Hjemmeholdets fans luftede deres utilfredshed i løbet af dagens opgør i Aalborg, og der er da heller ikke rigtig grund til stor optimisme for AaB-fansene for tiden. Den nordjyske klub har ikke vundet en betydende kamp siden april, og i ugens løb har fansene gjort det klart, at spillet skal blive meget bedre. Derfor var det også meget skuffende, at AaB som hjemmehold var så passive i dag. Lars Friis' tropper stod meget langt tilbage på banen og overlod det meste af initiativet til gæsterne. Midtbanen skabte ikke meget, og offensiven er bestemt ikke imponerende for tiden. 

Kampens detalje:
Andreas Schjelderup har været flyvende i Superligaen i denne sæson, og igen i dag var den 18-årige nordmand toneangivende. Schjelderup er en af de bedre teknikere i Superligaen, hvilket FC Nordsjælland-profilen gav et eksempel på efter en times spil, da han lavede en lækker vending midt på banen, hvorefter teenageren endnu en gang satte et nyt angreb i gang. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.