• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Bekræfter: Bred interesse for brandvarm FCM-bomber

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Luca Pfeiffer havde en god sæson som lejesvend i Tyskland, og forud for hans tilbagevenden til FC Midtjylland er der masser af interesse for ham.

Af Anders Dehn

Det blev aldrig det store sus for Luca Pfeiffer i hans første sæson i FC Midtjylland, men til gengæld blæste han mål ind som lejesvend i Darmstadt. Derfor er interessen for ham stor, før han vender tilbage til FC Midtjylland.

Det fortæller sportschef Svend Graversen, der fra afstand har kunnet se angriberen score 18 gange i 33 kampe for Darmstadt. Han sluttede af med fire mål og to oplæg i de sidste fire kampe.

- Det er dejligt, at man har en, der bare har fyret den af og scoret kasser på samlebånd i 2. Bundesliga. Det er jo ikke så nemt igen, konstaterer han.

Og målene har altså gjort det tyske angrebstårn til en ombejlet herre.

- Vi har en spiller, som virkelig har fyret den af i 2. Bundesligaen. Det genererer jo interesse, både fra vores side og selvfølgelig fra øvrige klubber. Så må vi se. Er der noget, der matcher ham? Er der noget, der matcher os? Er det her? Det må vi se hen over den næste måned, siger Svend Graversen.

Har I mærket den interesse fra andre klubber?

- Ja, det har vi. Det har faktisk været en allround interesse. Så må vi se, hvor den bærer hen.

Knap så brandvarm Cools
Mindre succesfuldt har Dions Cools' lejeophold i Zulte Waregem været. Backen begyndte som starter, men gled ud af holdet, og hjemme i Ikast/Herning kan Svend Graversen også mærke, at der ikke ringer lige så mange klubber for at spørge til Cools som til Pfeiffer.

- Hans lejeophold har ikke været af samme karat, som Lucas har. Det ved han godt selv. Nu skal han tilbage her, og så skal han bevise sig, siger sportschefen.

- Vi har et godt setup på vores højre back, og den konkurrence skal han tage op. Kan han det, må vi se, hvad vi så gør. Målet er, at han kommer ind og skal konkurrere. Lykkes det at tage pladsen, så lykkes det. Lykkes det ikke, må vi finde en løsning i samarbejde med ham.

- Det er op til Dion selv at generere den interesse.

Dions Cools skal konkurrere med Joel Andersson og Mads Døhr Thychosen på højre back i FC Midtjylland. Hvis ikke han vinder den duel, er klubben lydhør for at lade ham komme videre.

- Han har ét år tilbage af kontrakten, så det vil vi selvfølgelig gerne være behjælpelig med. Hvis ikke han kommer ind og fyrer den af her, siger Svend Graversen.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.