FC København viser interesse for dyr spanier
Foto: Getty Images
Superliga

FC København viser interesse for dyr spanier

FC København er i markedet efter en centerforsvarer, og her har man vist interesse for en med spansk pas med en stor frikøbsklausul, men en aftale er næppe på trapperne.

FC København er tyndt besat i det centrale forsvar, hvor David Khocholava endnu ikke har været i aktion, og Nicolai Boilesen gik ud med en skade i weekendens nederlag til Silkeborg.

Af den grund bliver der trukket store veksler på Kevin Diks og Denis Vavro, mens Valdemar Lund ikke synes at blive givet den helt store tillid på nuværende tidspunkt.

Ønsket om en ny centerforsvarer har Jacob Neestrup offentligt udtalt sig om, og i kølvandet på udtalelserne er spanske Alejandro Francés blevet kædet sammen med FC København af El Periodico Aragon.

Det bekræfter spanske kilder overfor Tipsbladet.

FC København har i noget tid vist interesse for Alejandro Francés, mens stopperen også synes om projektet i den danske hovedstad. Dog ser en handel kompliceret ud på nuværende tidspunkt, hvilket El Periodico også beretter om.

Det skyldes, at 21-årige Alejandro Francés er en stor stjerne i Real Zaragoza, hvor han har indledt sæsonen som fast mand i klubbens midterforsvar. Derfor vil de meget nødigt miste deres forsvarsanker så tæt på transfervinduets lukkedag.

Ifølgte Tipsbladets oplysninger er planen derfor lige nu at blive i Spanien, selvom man aldrig skal afskrive noget, mens transfervinduet er åbent.

Spillerens frikøbsoption er på 12 millioner euro svarende til 90 millioner kroner, og selvom FCK har Danmarks største transfermuskler, så er den slags penge ikke noget, FCK vil betale.

El Periodico Aragon oplyser, at et beløb i omegnen af 30 millioner kroner kan lokke Real Zaragoza ud i et salg, men intet tyder lige nu på, at man er i nærheden af at være så langt. Der foreligger heller ikke noget bud ifølge samme avis, hvor det tidligere er blevet fortalt, at FCK foretrækker at leje med en købsoption.

Alejandro Francés beskrives som en hurtig forsvarsspiller, der sjældent træffer en forkert beslutning. Ofte råder han bod på holdkammeraternes fejl, da han er stærk i sin evne til at placere sig på banen.

Alejandro Francés, 21 år, har udover tæt på 100 kampe for Real Zaragoza også noteret sig for 19 ungdomslandskampe for Spanien. Han er på kontrakt i Real Zaragoza frem til sommeren 2025.