• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Bekymret efter profilsalg: Viborg får problemer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Viborgs salg af Justin Lonwijk er et flot et af slagsen, mener Kenneth Emil Petersen, som dog er en smule bekymret for en af Superligaens absolutte overraskelser.

Af Jacob Quvang

Viborg har leveret flere fine salg, efter klubben kom tilbage i Superligaen, men salget af Justin Lonwijk til Dynamo Kyiv i sidste halvdel af september springer alligevel i øjnene. 

For Superligaens aktuelle treer solgte den hollandske profil for omkring 15 millioner kroner, hvilket i Viborgs målestok er et imponerende beløb. 

Lonwijk var en af Viborgs bedst spilledende i sidste sæson og i denne, så derfor er det også en stor profil at sige farvel til - uden at de har haft muligheden for at hente en erstatning, da transfervinduet i Danmarn naturligvis er lukket. 

Viaplay-ekspert Kenneth Emil Petersen taler også om salget i rosende vendinger, men han er også en smule bekymret på Viborgs vegne. 

- Jeg synes generelt, at Viborg har haft et vindue, der rykker dem højere op. De har lavet nogle flotte salg - også med Christian Sørensen. Sælger til nogle store klubber og sælger også Lonwijk til Dynamo Kyiv. Det er et flot salg. 

- Så kan man kigge på det sportsligt. Der kommer de til at få problemer, for han er ikke bare en, man går ud og erstatter en til en, når man hedder Viborg FF. Jeg synes, at han har været en kæmpe fornøjelse og har været en del af den her lidt hollandske satsning i Viborg. Der må jeg bare sige, at der er han virkelig gået forrest. En skøn spiller at kigge på, siger Kenneth Emil Petersen i Viaplay-programmet 'Transfer'. 

Peter Sørensen, der også arbejder som ekspert, fortæller efterfølgende, at salget af Lonwijk kan koste Viborg pladsen i mesterskabsspillet. 

Se snakken om salget af den hollandske midtbanespiller i afspilleren herover.