Isaksen med frisparkskasse i U21-remis mod Belgien

Et frisparksmål af Gustav Isaksen rakte kun til uafgjort mod Belgien for Danmarks U21-landshold.

Danmarks U21-landshold må sadle om i jagten på en billet til næste års EM-slutrunde efter 1-1 mod Belgien tirsdag aften.

Førstepladsen kan ikke længere nås i kvalifikationsgruppen, hvor ubesejrede Belgien før sin sidste kamp er sikker på at slutte som nummer et.

Danmark havde ellers kortvarigt kurs mod de tre point efter et frisparksmål af Gustav Isaksen, men belgiernes Lois Openda sørgede for en pointdeling.

Danmarks tre resterende kampe er dog ingenlunde betydningsløse. Danskerne er på den andenplads, der kan sikre direkte adgang til europamesterskabet, hvis Danmark bliver bedste toer på tværs af grupperne.

De øvrige toere skal ud i et playoffspil.

Belgierne gik ind til tirsdagens opgør på MCH Arena i Herning med visheden om, at et enkelt point var nok til at lukke gruppen.

I en noget uskøn første halvleg var det dog danskerne, der tog føringen med syv minutter til pause.

FC Midtjylland-spilleren Isaksen hamrede til bolden på et frispark, og selv om bolden sad midt i målet, kunne Genk-målmanden Maarten Vandevoordt ikke holde den ude af netmaskerne.

Gæsternes offensiv beroede langt hen ad vejen på Opendas evner oppe foran.

Han var Belgiens farligste mand, men fik ikke den helt oplagte mulighed for at score.

Det fik han til gengæld kort inde i anden halvleg.

Vitesse-angriberen slap igennem og passerede sikkert målmand Mads Hermansen med et fladt spark.

Bare fem minutter senere var han tæt på at blive dobbelt målscorer, men afslutningen fra tæt hold sejlede over mål.

Landstræner Jesper Sørensen gjorde brug af alle sine fem udskiftninger, og særligt en af dem tiltrak sig opmærksomhed.

Celtics Matt O'Riley, der har spillet ungdomslandskampe for England, kom ind til sin første U21-landskamp, og han markerede sig med det samme.

Flere gange afsluttede han danske angreb, og flere af forsøgene fra midtbanespillerens højre fod var ganske tæt på at ende i nettet.

Desværre for O'Riley og resten af det danske hold blev det ved lige ved og næsten, og EM-billetten må de i bedste fald vente med at indløse.

Danmark har ellers været fast inventar ved U21-EM, de seneste fire gange turneringen er blevet afholdt.

Senest nåede holdet kvartfinalen ved mesterskabet i 2021.