Video : Tipsbladet
Superliga

BIF-boss erkender: Vi må opdatere strategien

Carsten V. Jensen fortæller i et interview med Ekstra Bladet, at BIF må få slettet transferprincippet om ikke at købe spillere over 27 år.

I 2019 blev Carsten V. Jensen præsenteret som fodbolddirektør i Brøndby IF, og i den forbindelse opdaterede vestegnsklubben også sine transferprincipper. Blandt andet lød det, at man “så vidt muligt ikke at betale transfergebyr for spillere med en alder over 27 år”.

Nu skal transferprincipperne have en opdatering. Sådan siger “CV” i et interview med Ekstra Bladet efter det netop overståede transfervindue.

- Vi lavede nogle støttepæle, da vi for tre år siden ville vende butikken. Èn af pælene var, at vi så vidt muligt ikke ville betale transfer for spillere over 27 år.

- Det må vi hellere få slettet nu. Vi må opdatere strategien. For vi er et andet sted nu. Vi kommer også i enkelte tilfælde i fremtiden til at betale transfer for spillere over 27 år, siger Brøndby-bossen til Ekstra Bladet.

Meldingen kommer ovenpå et transfervindue, hvor to ud af fire af Brøndbys indkøb var over 27 år. Det drejer sig om 31-årige Daniel Wass og 29-årige Ohi Omoijuanfo, mens 22-årige Sebastian Sebulonsen og 25-årige Nicolai Vallys var de øvrige to.

Til gengæld lød det i transferprincipperne fra 2019, at “minimum 60 procent af spillerne i A-truppen skal på sigt være fra Danmark og de øvrige nordiske lande”. Det princip hjælper samtlige af sommerens indkøb med, i og med at der er tale om to nordmænd og to danskere. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.