• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

BIF-fangruppe stemmer ikke for: Det er der galt

Foto: Getty Images

Der mangler tilstrækkelige garantier, skriver Alpha, som har bestemt sig for at stemme blankt om det nye aftale-udkast mellem fansene og GFH.

Af Oliver Okstrøm

I striden mellem Brøndby-ejernen fra Global Football Holdings og Fanafdelingen blev der i sidste uge udsendt et udkast til en aftale mellem parterne. Den skal der stemmes om på søndag til en ekstraordinær generalforsamling.

Her slår Brøndby-fangruppen Alpha fast, at de har bestemt sig for at stemme blankt. Det oplyser de i et langt indlæg på gruppens hjemmeside.

- I vores øjne er aftalen en symbolsk sejr for den protesterende del af fanscenen, men vi mener ikke, at dette aftaleudkast indeholder tilstrækkelige garantier for, at Brøndby IF ikke vil blive drevet i strid med klubbens langsigtede bedste interesse. Vi vil derfor ikke være med til at blåstemple indholdet eller GFHs ejerskab ved at stemme ja til aftalen, som den er fremlagt., skriver de og fortsætter:

- Samtidig har forløbet over de seneste måneder vist, at GFH, i modsætning til os, er villige til at acceptere et totalt sammenbrud af Brøndby IF’s fanscene, før de vil indgå en aftale med reelt indhold, som via kompromiser vil begrænse deres muligheder, lyder det fra Alpha.

De mener derfor ikke, at som det hele har udviklet sig, at en modstand fra deres side, som kunne betyde et nej til aftale, er den mest konstruktive vej.

Endvidere bliver der peget på, at det ikke kommer til at gøre den store forskel for Brøndby IF; hvorvidt der bliver lavet en aftale eller af. Det begrunder fangruppen med, hvad den består af.

- For indholdet er enten af så vag og utroværdig karakter, at det vil have meget lille betydning eller også er det allerede sikret i ‘Licensaftalen’ med Idrætsforeningen, dansk lovgivning eller i Divisionsforeningens regler, understreger Alpha, der mener, at aftale akkurat er så langt, at det ikke begrænser GFH på nogen måde.

Derudover kommer de ind på, at spørgsmål om blandt andet værdiskabelse igennem frivilligt arbejde, stadionnavnet og langsigtet bæredygtighed er med til, at de ikke kan stemme ja.

Der er desuden tre helt gratis råd til Brøndby om, hvad de skal gøre. Læs mere om det her.