• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

BIF-fans vil klage over ulovlig frihedsberøvelse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det var hændelsen i Valby dagen før FC Københavns Champions League-kamp mod Borussia Dortmund, som nu får et større antal Brøndby-fans til at kræve erstatning af Københavns Politi.

Af Jacob Quvang

Det vakte opsigt, da en stor gruppe Brøndby-tilhængere blev visteret, registreret og sendt tilbage til Vestegnen af Københavns Politi på Valby Station dagen før FC Københavns Champions League-hjemmekamp mod Borussia Dortmund i starten af november.

Her fandt Københavns Politi 39 tandbeskyttere, 13 slaghandsker, to knipler og en peberspray i området nær tilhængerne, og efterfølgende spåede politiinspektør Peter Dahl til Ekstra Bladet, at Brøndby-tilhængerne var på vej til området omkring Parken for at "hilse" på godt 100 FCK-tilhængere. 

Nu skriver selv samme medie, at mere end 25 af de Brøndby-personer, der blev visiteret og registreret, vil fremstille krav om erstatning for ulovlig frihedsberøvelse. Det bekræfter forsvarsadvokat Asser Gregersen til mediet. 

Brøndby-tilhængerne mener, at politiet agerede uden retmæssig grund, og Brøndby-fansene kan have en sag, siger advokaten, der påpeger, at det er en grundlovssikret ret at forsamle sig under åben himmel, og at politiet dermed skal have en god grund til at forhindre dem i det. Om det at man finder tandbeskyttere, slaghandsker, knipler og peberspray nær Brøndby-tilhængerne som en god grund kan så diskuteres. 

- Nu har vi skrevet til Københavns Politi og bedt om en redegørelse for, hvorfor de her mennesker skulle frihedsberøves. Vi forventer på bagkant af det svar at kræve erstatning, fortæller Asser Gregersen til avisen. 

Det er enkeltstående personer, der ønsker at klage og ikke en gruppering som helhed, påpeger han. 

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Københavns Politi på den konkrete sag.