• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

BIF's overpræstation: FCK "burde" have vundet guld

Foto: Getty Images

Ingen kan eller skal pille ved Brøndbys mesterskab, men står det til expected points over hele sæsonen var FC København blevet dansk mester.

Af Torsten Kjems Hansen

Brøndby er danske mestre for første gang siden 2005, og jubelen er forståelig stor i og omkring klubben, der i et intenst og dramatisk slutspil til sidst kunne henvise FC Midtjylland og FC København til de næste pladser i tabellen. 

Sæsonen har på mange måder været speciel i forhold til et corona-sammenpresset program uden tilskuere på stadion i størstedelen af sæsonen, og Brøndbys mesterskab må også siges at være et af de mere overraskende i forhold til, hvad der blev spået langt de fleste steder inden sæsonstart. 

Tager man et kig på expected points skiller Brøndby sig da også ud som den helt store vinder, for stod det til den data-båret udregning, skulle Brøndby på ingen måde være blevet danske mestre. 

De blå-gule burde ifølge expected goals være sluttet helt uden for medaljerækken og de europæiske pladser. I stedet skulle FC København været blevet dansk mester foran Randers FC og FC Midtjylland.

Expected points kan være en svær størrelse at konkludere eksakt ud fra, men at Brøndbys pointforskel i forhold til det reelle pointtal i mesterskabs-sæsonen er på hele 17, er ganske utroligt. 

For i følge expetcted goals burde Brøndby altså kun været sluttet på 44 point i mod de 61, som det reelt blev til. 

Her er expected goals fra sæsonen 2020/21 - leveret i samarbejde med spilxperten.com

Brøndby er allerede godt i gang med at se frem mod den kommende sæson, og det lader til, at der bliver skiftet godt ud i truppen. Der er både afsked og indkøb på vej - læs mere her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020