• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bjelland: Han var røv og nøgler til træning i FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Dame N'Doye var lige så elendig til træning, som han var fantastisk i kampene for FC København, fortæller Andreas Bjelland.

Af Ole Hoffskov

Dame N'Doye er ikke bare et godt bud på den bedste angriber i FC Københavns historie. Han fortjener også at være med i betragtning, når man diskuterer den bedste udlænding nogensinde i Superligaen.

Senegaleseren formåede at levere varen søndag efter søndag for FC København, men i hans anden periode i klubben fra 2018 til 2020 var han tilsvarende dårlig fra mandag til lørdag. 

Det fortæller hans daværende holdkammerat Andreas Bjelland. 

- Han er en vild, vild type og en fantastisk fyr. Han var den dårligste til træning hele ugen, og jeg tror, at han fik særbehandling af alle. Folk accepterede det, fordi han var den type, han var, og fordi han lavede mål for os. Han var som sagt røv og nøgler til træning, men så snart kampene startede, stod han der. Du kunne ikke sætte en finger på noget, siger Andreas Bjelland i Start 11'eren på Discovery+.

Dame N'Doye vendte retur til FC København i sommeren 2018 - samme år som Andreas Bjelland skrev kontrakt med løverne - og midtstopperen lægger ikke skjul på, at hans første indtryk var, at FCK havde hentet katten i sækken.

- Han spillede kant i Rusland, og Ståle hentede ham hjem på lidt af en kupon. Man vidste ikke helt, hvad det var. I starten tænkte jeg "hold kæft, han er dårlig, det her bliver aldrig godt". Så lavede han tre mål mod AaB i én af mine første kampe. Så må man bare lette på hatten, lyder det fra Bjelland.

Dame N'Doye har sammenlagt spillet 217 kampe og scoret 118 mål for FC København. Den 36-årige senegaleser har været klubløs siden bruddet med FCK for mere end et år siden.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020