• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Bjelland om udlandsophold: Jeg har været uheldig

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

FC Københavns centrale forsvarsspiller har været ramt af alvorlige skader og et skifte til Brentford, der måske kom for tidligt.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Ved EM i 2012 var dengang 23-årige Andreas Bjelland en del af det danske landshold, der var med til at sende Holland ud af Europamesterskabet i Polen og Ukraine.

Efter en række flotte sæsoner i FC Nordsjælland havde han fået en plads i Morten Olsens EM-trup, men selvom han ikke var i spil i kampen mod Holland, så spillede han sommeren efter i den hollandske klub FC Twente.

Her tilbragte han tre år, der dog blev spoleret af en slem skade.

- Jeg var uheldig med alvorlige skader i mine udenlandske klubber. I FC Twente brød jeg en midterknoglen (i foden, red.) i min tredje kamp mod NEC (nijmegen, red). Genoptræningen tog mig mere end seks måneder.

- Der er stadig et stykke metal i min fod. Jeg håber altid, at detektoren går i lufthavnen, men det er aldrig sket, haha, siger han til det hollandske medie elfvoetbal.

Også i Brentford blev han tidligt ramt af en slem skade.

- I Brentford pådrog jeg mig en knæbåndskade i den første League Cup-kamp i august 2015 og kom først tilbage i april.

I London-klubben kom han til et hold, der ville gøre op med den typiske "kick and rush"-stil, og Bjelland skulle være med til at udvikle en mere boldspillende fodboldstil, men det viste sig mere end svært.

- Set i bakspejlet kom skiftet for tidligt. Alt og alle i og omkring klubben havde brug for tid til at mestre den nye spillestil. Den måtte vokse. To gange missede klubben oprykning til Premier League på kort tid.

I 2018 vendte han efter tre år i Brentford tilbage til dansk fodbold - denne gang FC København. Her har han også kæmpet med at skader, men efter en svær start på sæsonen, fortæller Bjelland, at hverdagen i klubben er ved at indfinde sig.

- Det har været en rodet sæson med trænerens (Ståle Solbakken, red.) afgang halvvejs igennem og ændringer på og uden for holdet. Jeg har en fornemmelse af, at der er ro igen nu.

- Denne sæson spiller vi ikke europæisk fodbold for første gang i lang tid. Vi skal i Champions League eller Europa League igen. Mesterskabsslutspillet starter om fire kampe. Vi skal toppe hver uge for at nå vores mål, slutter han.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus