• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Blændende nyt for FCM: Gode takter fra megaflop

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Marrony har været genstand for mange søvnløse nætter i FC Midtjylland, men på den anden side af jordkloden viser han lige nu lovende takter.

Af Ole Hoffskov

Marrony betyder "brun" på portugisisk - på midtjysk betyder det "flop". 

De ellers så gæve købmænd fra FC Midtjylland ramte noget af en forbier, da de i sommeren 2021 kastede over 30 millioner kroner efter den brasilianske angriber, der aldrig var i nærheden af at blive en succes på Heden. 

Men måske er der alligevel lidt at glæde sig over.

Marrony er aktuelt udlejet til Fluminense, og her er klubberne i gang med forberedelserne til en ny sæson, da turneringen i sambalandet følger kalenderåret. Og FCM-lejesvenden viser ifølge Meuflu meget fine takter under preseason.

Mediet omtaler blandt andet en testkamp, hvor Marrony scorede to mål og lavede to assists, og beretter ydermere om både fysiske og tekniske forbedringer.

Derfor har Fluminense-ledelsen angiveligt allerede kaldt FC Midtjylland til forhandlingsbordet. Den brasilianske klub vil beholde Marrony i hele 2023, da det ikke er så praktisk for Fluminense, at han smutter midt i sæsonen, hvor lejeaftalen står til at udløbe. 

Historien melder ikke noget om, hvorvidt Fluminense vil forsøge at leje Marrony et halvt år mere, eller om de vil prøve at købe ham. Angriberen skal have en købsoption på 33,5 millioner kroner i lejeaftalen, og hvis den bliver aktiveret, kan FCM få alle pengene hjem for Marrony, men Fluminense vil uden tvivl forsøge at forhandle prisen ned.

23-årige Marronys første halvsæson i hjemlandet bød på 13 kampe uden en scoring. Han scorede heller aldrig for FC Midtjylland, og dermed daterer angriberens seneste scoring i en betydende kamp sig tilbage til juli 2021.