• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
 • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
  Tilmeld nyhedsbrev
 • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Blodrøde tal i Brøndby: Spillersalg lurer

Blodrøde tal i Brøndby: Spillersalg lurer
Illustration

Brøndby har et underskud på næsten 40 millioner kroner for 2013. Samme resultat forventes for 2014, hvis man sælger spillere for 12 millioner kroner og finder en hovedsponsor.

Af Torsten Kjems Hansen

Brøndby har atter fået medvind på banen, hvor resultaterne i denne sæson er blevet forbedret væsentligt i forhold til de seneste år. Men økonomien ser stadig ikke godt ud for Superliga-klubben.

Brøndby har i den netop offentliggjorte årsrapport for 2013 præsenteret et underskud på 39,6 millioner kroner for 2013, hvilket af direktør Jesper Jørgensen bliver betegnet som utilfredsstillende.

Underskuddet bliver set med årsag i den store økonomiske genopbygning, som Brøndby har været igennem oven på den truende konkurs, som kun med nød og næppe blev undgået. 

Omsætningen er faldet til 115,6 millioner kroner mod 129,6 fra året før, men den store pengeindsprøjtning fra forskellige investorer har gjort, at egenkapitalen i Brøndbyernes IF Fodbold A/S udgør 233,6 millioner kroner mod 59,9 millioner kroner i 2012.

Det er bestyrelsens forventning, at man for 2014 kommer ud med et resultat i samme niveau - et underskud på mellem 35 og 45 millioner kroner, men for at det skal kunne lade sig gøre, er der flere målsætninger, der skal opnås:

 • Brøndby IF opnår en hovedsponsoraftale som bidrager med et væsentligt beløb i 2. halvår 2014.
   
 • Brøndby IF slutter i den bedste halvdel af Superligaen 2013/14 ved sæsonafslutningen i maj måned 2014.
   
 • Brøndby IF er fortsat i den bedste halvdel af Superligaen i 2. halvår 2014.
   
 • Der er indregnet transferindtægter med 12 mio. kr. i sommeren 2014.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.