Foto: IMAGO
Superliga

Bo Henriksen fortryder helt særlig Brøndby-episode

Bo Henriksen er ikke stolt af den måde, han fejrede AC Horsens' famøse mål, der knuste Brøndbys gulddrømme i 2018, på.

Bo Henriksen er en karismatisk person, og er der noget, man ikke kan tage fra ham, så er det, at han er en mand af følelser.

Følelser var der mange af, da Bo Henriksens AC Horsens-mandskab i 2018 ødelagde Brøndbys håb om et tiltrængt mesterskab, da man med to meget sene mål første reducerede til 1-2 og senere udlignede til 2-2.

Den sidste scoring fik Bo Henriksens til at spæne nedad sidelinjen for at fejre scoringen i ren Jose Mourinho-stil, og det er nok de færreste kendere af dansk fodbold, som ikke har set TV-billederne af en jublende Bo Henriksen. 

Selv om det var et øjeblik af lykkerus for den nuværende Bundesliga-træner, så er det en episode, som han på ingen måde har været stolt af siden. Faktisk fortryder han det ganske meget. 

Det siger han i et interview med Viaplay.

- Der er en ting, jeg var ked af bagefter. Det var efter Brøndby-kampen i 2018. Jeg var ked af, at jeg løb nedad sidelinjen på den måde. Jeg burde have slået hjernen til i stedet for følelsen. Følelsen var ikke at skulle tage noget væk fra nogle andre. Følelsen var, at for første gang nogensinde, mens jeg var i Horsens, var der fuldt hus. Der var 10.500 mennesker, og det kan godt være, at halvdelen af dem var Brøndby-folk. 

- Det var den største kamp, mens jeg var der. At det er sådan et scenarie, at vi scorer to mål inden for tre minutter... Da jeg så Brøndby-folkenes reaktion bagefter, specielt spillerne, men også trænerne, så blev jeg ked af det. Det var ikke min mening at være irriterende overfor nogle, men det blev det så, og det er fair den dag i dag. Men jeg gør det der, fordi det er følelser. Det er ren instinkt. Der er ikke noget bad feelings i noget af det. Hverken mod dem demgang eller for den sags skyld nu. Det kunne jeg ikke drømme om, slår han fast. 

Efter Bo Henriksens jubelscene kunne man da også se, at Brøndbys spillere, trænere og fremmødte fans var fuldstændig knuste over Kjartan Finnbogasons udligning. 

Hele interviewet kan ses i afspilleren over artiklen.