• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Bo Henriksen klar med åbne arme: Kunne være interessant med Reese

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens-manager Bo Henriksen har sagt farvel til flere af spillerne i truppen - han åbner dog døren på klem for, at en af profilerne kan vende tilbage.

Af Kenneth Jensen

Superliga-klubben AC Horsens er gået på en velfortjent ferie, og mandskabet med Bo Henriksen i spidsen kan se tilbage på en svær sæson, der til sidst endte lykkeligt med overlevelse.

Overlevelsen betyder også, at Bo Henriksen nu skal i gang med at samle truppen til den kommende sæson, og en brik i det puslespil blev sat på plads, da man forlængede med den rutinerede forsvarsspiller Peter Nymann.

Men hvor det i tidligere sæsoner har været tæt på at være et helt hold, der skulle skiftes, har Bo Henriksens langt færre brikker, der skal flyttes rundt på denne gang. Henriksen peger på, at man allerede har lavet aftaler med Malte Kiilerich fra Hvidovre og Peter Therkildsen fra Næstved, og at der er kommet et par spillere op fra ungdomshold, og det gør, at det er lidt nemmere at sige farvel til Oliver Drost, Mathias Nielsen, Sammy Skytte, Gregers Arndal-Lauritzen og Søren Reese.

Alligevel kan det gå hen og blive en hektisk sommer.

- Vi har været en af de mest sælgende klubber i dansk fodbold de senere år - ikke rent beløbsmæssigt, men antalsmæssigt. Og det kan denne somer komme til at ske igen, at vi sælger. Vi snakker ikke store salg, men vi har nogle spillere, som gerne skal ud og have noget spilletid og kamptræning. Der vil måske også være noget kontraktophør. Så jeg er sikker på, der kommer til at ske noget, siger manageren til tipsbladet.dk om denne sommer.

Hvis det ender med en hektisk omgang, er manageren forberedt.

- Vi har mange spillere, som vi synes er spændende og interessante, og som vi tror på kan gøre en forskel. Vi føler, vi er attraktive, selv om der sikkert er mange andre, der vil modsige det. Men vi går altså ind til vores fjerde sæson i Superligaen.

En af de spillere, der kan være yderst interessant for Bo Henriksen og AC Horsens, er Søren Reese. Den tidligere Viborg-spiller vender denne sommer sammen med Sammy Skytte tilbage til FC Midtjylland fra lejeopholdet i AC Horsens. Og Bo Henriksen lukker ikke døren i forhold til et nyt samarbejde.

- Det er klart, at det kunne være interesssant, specielt med Søren Reese. Han er en rigtig dygtig forsvarsspiller. Men når det er sagt, har jeg talt med Midtjylland, og aftalen er, at han skal tilbage og spille sin chance der, siger Bo Henriksen, der også er åben for nye spillere fra det midtjyske:

- En klub som vores kigger jo alle steder, og er der nogen, som har mere kvalitet og lidt flere spillere end mange andre, er det interessant. Der ligger ikke noget konkret samarbejde, og vores mål er at finde de bedste spillere. Men vi har en god relation til Midtjylland, qua at vi lavet nogle gode og fine handler - som for eksempel med Bubacarr Sanneh, der endte med at blive win-win.

AC Horsens endte den her sæson som nummer 11 i Superligaen - klubben slog i to playoffkampe Vendsyssel og undgik dermed yderligere kampe om at undgå nedrykning.

Superliga

LIVE: Så blev det til 3-0 for AGF

Hvis AGF skal hente FCK på Superligaens andenplads, kræver det point, når klubben hjemme møder FC Midtjylland søndag ...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.