Video : Tipsbladet
Superliga

Bød ti gange over Superliga-rival: Vild interesse

Der var stor efterspørgsel efter Silkeborg-talentet Mads Jørgensen, der i denne uge har indgået aftale med FC København.

Hvor meget er det helt rette fodboldtalent værd?

Det er måske det vigtigste spørgsmål at stille sig med den debat om de helt unge fodboldtalenter, der igen i denne uge blusser op efter FC Københavns aftale med det 15-årigt talent Mads Jørgensen fra Silkeborg IF.

Når transfervinduet åbner til sommer, kan det betyde salg af Roony Bardghji fra FC København og spillere som Oliver Sørensen fra FC Midtjylland og Mathias Kvistgaarden fra Brøndby, mens Ibrahim Osman allerede er solgt med effekt fra sommer til Brighton fra FC Nordsjælland for det næstdyreste transferbeløb i Superligaens historie.

Der kan meget vel blive tale om handler, der indbringer tæt på eller over 100 millioner kroner i transfer, som salget af Osman gør.

Og det er ikke mindst udsigten til gode præstationer i Superligaen og Europa sammen med store salg til udlandet, der i disse måneder og år får Superliga-klubber, især i toppen af fødekæden, til at lede efter de bedste talenter i Danmark og også i Skandinavien og andre dele af verden.

Silkeborg IF ville gerne holde på deres stortalent, men der var tilsyneladende ikke meget at gøre, da en række store klubber meldte sig på banen.

Ifølge Tipsbladets kilder var FC Nordsjælland villig til at betale et beløb, blandt andet i forbindelse med en flytning og andre omkostninger forbundet til at rykke fra Jylland til Nordsjælland, men det viste sig efterfølgende, at FC København havde budt ti gange mere.

Ajax var også seriøst på banen med flere kontakter og havde den unge spiller Mads Jørgensen til prøvetræning og forsøgte at hente ham til 'De Toekomst', hvor mange danske spillere har optrådt.

Red Bull Salzburg, berømmet talentfabrik i verdensklasse, havde også følehornene ude på den unge midtbanespiller, der viser lovende takter med gode og modne præstationer sin alder taget i betragtning.

Flere andre udenlandske klubber skal også have haft interesse i den 15-årige spiller.

Skiftet har vakt debat i fodboldmiljøet, hvor mange klubber er bekymrede for, at de i fremtiden kan miste deres bedste talenter til Superligaens største og rigeste klubber med begrænset kompensation, mens andre i elite-talentmiljøet mener, at de allerbedste spillere i landet udvikler sig bedst af at træne og spille i de største og stærkeste klubber med flest ressourcer til træning og uddannelse.