• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Boilesens råd til Zeca: Find små sejre i hverdagen

Foto: Getty Images

Nicolai Boilesen har selv været ude med langvarige skader et par gange.

Af Oliver Okstrøm

Det ramte FCK hårdt søndag, da deres anfører Carlos Zeca i opgøret mod AGF blev ramt af en skade i slutningen af kampen. Det har nu vist sig at være en ny skade i det samme knæ, som grækeren netop har været ude med.

Nærmere bestemt er det en korsbåndsskade, som kommer til at holde ham ude resten af sæsonen. Det er også noget, som holdkammeraten Nicolai Boilesen kender til med et par lange skader, og han synes, at det er enormt trist for Zeca. Det fortæller forsvarsspilleren i et interview med Ekstra Bladet.

Her peger han også på, at korsbåndsskader er den værste skade, som man kan få som fodboldspiller. Det mener han, da det ikke er noget, som man kan komme hurtigere tilbage fra uanset, hvad man gør. 

Det tager altid mellem ni og tolv måneder at komme tilbage fra sådan en skade, fortæller Boilesen, som forklarer, at det var vigtigt for ham at finde de små glæder i genoptræningen i en periode, som godt kan blive meget ensom.

Boilesen havde derfor lyst til at kaste håndklædet flere gange, men han har et godt råd til, hvordan man kommer igennem sådan en periode.

- Jeg havde hele tiden delmål for mig selv, hvor det handlede om at finde de små sejre i hverdagen. Eksempelvis da jeg smed krykkerne, og da jeg kunne cykle og siden begynde at løbe, lyder det fra Nicolai Boilesen.

Det var tilbage i 2019, at FCK-defensivspilleren fik en korsbåndsskade under en træningslejr i Østrig. Tidligere havde han i Ajax også en skadespause på ét år, da han fik en lårskade.

Zeca har selv været ude og fortælle om sine følelser i forbindelse med skaden. Læs mere om det her.