• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den danske U/21-landstræner er imponeret over FC Københavns sportsdirektør og fremhæver hans arbejde som et eksempel til efterfølgelse for de øvrige Superliga-klubber.

Af Jakob Dybro Johansen

Allerede efter 11 spillerunder har FC København sikret sig et forspring på 10 point til FC Midtjylland på andenpladsen i Superligaen, og Ståle Solbakkens mesterhold er fortsat ubesejret i den nuværende sæson.

Ifølge Danmarks U/21-landstræner Keld Bordinggaard er en vigtig årsag til succesen, at FCK har arbejdet kontinuerligt med den samme strategi de seneste mange år.

Og det er ikke mindst sportsdirektør Carsten V. Jensens fortjeneste.

- FCK høster frugten af mange års arbejde på et højt niveau, og på den måde er de lidt et unikum i dansk fodbold i dag, siger Keld Bordinggaard til tipsbladet.dk.

- I den forbindelse vil jeg gerne rose Carsten V. Jensen, som har været et vigtigt omdrejningspunkt i den proces. Han har lært meget af Roy Hodgson, Hans Backe og Niels-Christian Holmstrøm og har formået at fastholde en rød tråd, så FCK i dag indtager en enestående position i dansk fodbold.

Keld Bordinggaard mener, at det for Superligaens øvrige klubber gælder om definere et tilsvarende klart projekt og holde fast i det over et langt stykke tid.

- For de andre klubber i Danmark gælder det om at komme i gang med at træffe strategisk bevidste valg, både omkring talentudvikling og omkring hvordan man opbygger en trup på den rigtige måde.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020