Video : Tipsbladet
EM

Dubravka: Man skal være heldig - og det var vi

Belgien åbnede EM med nederlag mod Slovakiet, hvilket var holdets første nederlag siden VM i 2022.

Efter 15 landskampe på stribe uden nederlag fik Belgien brudt sin stime på det værst tænkelige tidspunkt - i holdets første kamp ved EM i Tyskland.

Belgien var storfavorit mod Slovakiet, men tabte 0-1.

- Jeg vidste, at vi på et tidspunkt skulle tabe igen, og desværre blev det i dag, siger Belgiens landstræner Domenico Tedesco ifølge Uefas hjemmeside.

Han så sit hold misbruge den ene chance efter den anden. Særligt Romelu Lukaku var ineffektiv i flere situationer.

I anden halvleg fik Lukaku dog bolden i mål ved to lejligheder, men begge gange annullerede VAR.

- Der er ikke så meget, jeg kan bede holdet om at forbedre. Vi skabte mange chancer, og havde vi scoret, var det blevet en nemmere kamp, lyder det fra landstræneren.

Også kreatøren Kevin De Bruyne ærgrer sig over spildte chancer.

- Vi var i stand til at skabe muligheder og havde fortjent point, men vi kunne bare ikke score. Nogle gange skal man have heldet med sig, og det havde vi ikke i dag med to annullerede scoringer, lyder det fra Manchester City-stjernen.

På midtbanen blev han overstrålet af Slovakiets Stanislav Lobotka. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller blev efterfølgende kåret som kampens bedste spiller af Uefa.

En anden vigtig spiller for Slovakiet var keeper Martin Dúbravka, der stod på mål i Esbjerg fra 2014 til 2016.

Han kalder det en "kæmpe sejr".

- Vi arbejdede hårdt for at vinde og kæmpede til det sidste. Man skal være lidt heldig i kampe som denne, og det var vi. Det er en fantastisk sejr.

- Vi er kommet fantastisk ind i turneringen, og det vil give os masser af styrke. Nu skal vi restituere og gøre os klar til næste kamp, siger Martin Dúbravka.

Slovakiet skal i aktion på fredag mod Ukraine, mens Belgien lørdag tørner sammen med Rumænien, der mandag slog Ukraine med 3-0.

/ritzau/