• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brasiliansk FCM-stjerne: Dette har jeg lært i DK

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den brasilianske venstre back Paulinho nyder at spille i FC Midtjylland og Danmark. Drømmen om Champions League har han allerede fået opfyldt, og nu jagter han et nyt mesterskab.

Af Kenneth Jensen

Da brasilianske Paulinho var en lille dreng, var det Champions League-fodbold, han gik og glædede sig til at se, så det var en stor drøm, der gik i opfyldelse, da han i efteråret selv fik lov til at opleve verdens største europæiske turnering.

Og ikke overraskende vil mere have mere, så når FC Midtjylland torsdag aften går på banen til første kamp i foråret, er det med en målsætning om at genvinde det danske mesterskab.

26-årige Paulinho går ind til foråret som det klare førstevalg på venstrebacken, og tipsbladet.dk har taget en snak med ham om tiden i FCM, dansk kultur, den brasilianske koloni og titeljagten.

Hvordan har det været for dig som brasilianer at spille i FC Midtjylland?

- Det var en god beslutning at tage mod tilbuddet fra Midtjylland. Det var også for at få en ny fremtid og oplevelse i karrieren, og det har været en rigtig god beslutning, for hver sæson kæmper vi om titler, og vi spiller i Champions League.

Hvad er anderledes i Danmark i forhold til Brasilien?

- Først og fremmest vejret, ja. Vores vinter er 14 grader, jeres sommer er 14 grader.

- Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal forklare det, men det er jo noget helt nyt at være i Europa, og næsten alle fra Brasilien ønsker at prøve sig af i Europa, for der er de bedste ligaer og de bedste klubber, og der er Champions League. Det er noget, man gerne vil opleve.

Har Champions League altid været din drøm?

Læs også:FCM uden angrebses i premieren - fødselar er med

- Ja, for da jeg var ung, så jeg altid Champions League. Da Midtjylland tilbød mig at komme hertil, og jeg så, at det er en klub, der altid forsøger at komme i Europa League og Champions League, vidste jeg, at jeg måtte afsted.

Hvem er dine idoler?

- Roberto Carlos så jeg meget, men min favoritspiller er Marcelo. Jeg kan godt lide den måde, han spiller på. Han har gode evner, han er rigtig god offensivt. Han er min favoritspiller.

Hvad har du lært i Danmark?

- Jeg vil mene, at jeg taktisk er blevet meget bedre. Også defensivt. Måden, som træneren, holdkammeraterne og hele staben hjælper mig på, er utrolig. I Brasilien er vi tekniske spillere, og vi elsker bolden, men uden kuglen er vi ikke de bedste. Efter jeg kom til Danmark, er jeg blevet meget bedre i den del. Vi har Erik (Sviatchenko), "Scholle" (Alexander Scholz) og (Kristian) Bak. De har hjulpet mig meget. På de punkter er jeg virkelig blevet meget bedre, og Danmark har hjulpet mig meget til at blive en bedre spiller.

Er det svært at være i Danmark som brasilianer?

- Når man flytter til et andet land, er det altid ikke så nemt. Man skal tilpasse sig til stilen. Hver klub har en kultur, og man skal lære, hvordan de spiller og gør tingene. Jeg synes, det går godt.

I har lige tilføjet en ny brasilianer, Ailton. Er I brasilianere meget sammen, når I har fri, og hvad laver I?

- Jeg vil mene, at det er godt med endnu en brasilianer. Det er godt for ham, at vi er her, så vi kan hjælpe ham, hvis han har brug for noget.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - SønderjyskE

- Vi  har det sjovt nogle gange, og vi mødes, men nu er det coronatider, og vi kan ikke rigtigt mødes.

Det så ret nemt ud for dig at finde dig til rette på FC Midtjylland-holdet. Er det også sådan, du ser det?

- Det var faktisk ikke så nemt, for der var gode spillere her, da jeg kom. Marc (Dal Hende) var her, også (Nikolas) Dyhr. Da jeg kom hertil, spillede vi alle. Jeg startede, men jeg blev skadet, og så spillede Dyhr og gjorde det godt. Marc også. Så det var hårdt at komme i startopstillingen - man skal være i god form og gøre det godt, for niveauet er højt.

Nu jagter I vel både mesterskab og en pokalsejr?

- Det er det, vi forventer i den her sæson. Vi ved, at vi kan gøre det. Vi kommer til at kæmpe og tage det skridt for skridt, som vi altid gør, og vi ser frem til det. Jeg håber, vi når vores mål og bliver mestre igen.

Du har jo været rigtig god for FC Midtjylland, og nu fik du drømmen om Champions League opfyldt i efteråret. Kan du også mærke, at andre og større klubber følger dig?

- Jeg tænker ikke så meget på det, for jeg kan lide at tage det skridt for skridt, dag for dag. Jeg skal gøre mit bedste, og så ved jeg ikke, hvad næste skridt skal være. Inden jeg kom til Danmark, var jeg ikke klar over, at det var det, jeg skulle. Man ved aldrig, hvad der sker. Jeg vil gøre mit bedste og hjælpe mine holdkammerater med at nå vores mål. 

Så der ligger ikke en plan om, at du skal til en større adresse til sommer?

- Jeg har kun i mit sind at blive mester igen. Når sæsonen er forbi, kan man tænke på det.

Læs også:Her er vinterens ti dyreste handler

Læs også:FCM har holdt bejlere væk: Disse profiler var der mest rift om

Læs også:Transfernyt: FC Midtjylland præsenterer tidligere Bundesliga-spiller

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus