Video : Tipsbladet
Landshold

Brasilien skuffede stort

Brasilien og Costa Rica spillede 0-0 i holdenes åbningskamp i Copa America, der er Sydamerikas pendant til EM.

Brasilien skuffede natten til tirsdag dansk tid i sin åbningskamp i Copa America med 0-0 mod undertippede Costa Rica i Los Angeles.

Trods stort spilovertag lykkedes det aldrig brasilianerne at få bolden i nettet, selv om offensive stjernespillere som Vinicius Junior, Rodrygo og Raphinha var i startopstillingen.

Rodrygo havde et nærgående forsøg efter 12 minutter, men bolden sneg sig lige forbi stolpen.

Den brasilianske forsvarsspiller Marquinhos fik efter 30 minutter annulleret et mål, da han efter et VAR-tjek blev vurderet til at være marginalt offside.

Efter lidt over en times spil hamrede midtbanespilleren Lucas Paqueta bolden på stolpen, men ind ville den ikke.

- Vi spillede en fantastisk kamp, og vi kæmpede til det sidste. Men vi skal have forbedret vores afslutninger. Jeg havde selv tre chancer, som jeg ikke scorede på.

- Vi er frustrerede over ikke at vinde, men vi går fra kampen med selvtillid, siger Lucas Paqueta.

Brasilien havde i alt 19 forsøg og en boldbesiddelse på 74 procent, men det udmøntede sig ikke i scoringer. Costa Rica havde til sammenligning kun ganske få muligheder.

- De var godt organiserede fra start til slut. De var grundige i alt, hvad de lavede, siger Dorival Junior, Brasiliens landstræner, ifølge AFP.

Den skadede brasilianske angriber Neymar så kampen fra tilskuerpladserne.

Brasilien har vundet Copa America ni gange i historien.

Andetsteds i gruppe D vandt Colombia 2-1 over Paraguay på mål af Daniel Muñoz og Jefferson Lerma. Julio Enciso scorede Paraguays mål.

/ritzau/